© VVV Gouda
Categorie:Gouda

7 lunchplekken om van te watertanden in Gouda

Van al dat sightseeën krijg je honger. Gelukkig hebben wij de leukste plekjes om in Gouda goed te lunchen voor je uitgezocht. Of je nou voor vega(n) en biologisch gaat, op zoek bent naar de lekkerste cheesecake van Gouda of gewoon een goede kop koffie wilt, dit zijn de plekken waar je moet zijn.

  • De beste plekken om vega(n) of biologisch te lunchen.
  • Ontdek de fijnste koffietentjes.
  • Strijk neer op een terras voor een high tea, high wine of zelfs high cheese.
Adres:
Markt 35
2801JK Gouda
Toon locatie in Google Maps

Miss Nice Banana Vegan Foodbar

Voor gezond en eerlijk vegan eten moet je bij Miss Nice Banana zijn. Het menu verandert elk kwartaal met lekkere meal bowls en soepen. In de zomer kan je genieten van vegan ijs. Of drink een lekkere en gezonde smoothie. Alles is met liefde huisgemaakt door Miss Nice Banana herself, Hesse-Anne.

Zeugstraat 34

Museumcafé goudA

Verstopt tussen de historische gebouwen zit Museumcafé goudA, een verborgen pareltje in de tuin van Museum Gouda. Met mooi weer zit je hier heerlijk in de tuin en anders knus in het keldergewelf. Behalve voor lunch kan je hier ook terecht om voor een high tea, high wine of zelfs high cheese. P.S. vergeet hier niet de cheesecake te proberen, die is namelijk fantastisch.

Achter de kerk 14

Lunchcafé Curcuma

In de gezellige straat Kort Groenendaal vind je Lunchcafé Curcuma, een supergezellig lunchcafé waar je een goede kop koffie kan drinken. Alles is biologisch en vegetarisch en het interieur is super instagrammable!

Korte Groenendaal 31

Kruim

De lunchplateaus van Kruim zijn om je vingers bij af te likken. Maar ook voor een lekker broodje, salade of fijne tosti is Kruim een echte aanrader. Dit restaurant deelt het gebouw met de bibliotheek, het streekarchief en de drukkerswerkplaats, waardoor het er altijd gezellig is. Tip: bij Kruim kan je ook ’s avonds terecht voor een goede burger, pizza of pasta.

Klein Amerika 20

De Koffiefabriek

De naam Koffiefabriek zegt het eigenlijk al, hier is koffie de ster. De eigenaren van de Koffiefabriek hebben koffie tot een ware kunst verheven. Echte koffiejunks mogen hier de High Coffee niet missen. Je krijgt verschillende soorten koffie uit de French press, Chemex en SanRemo machine met gerechtjes erbij.

Nieuwe Markt 64

Barista Café

Op de kop van de Kleiweg zit het Barista Café. Of je nu even wilt neerstrijken voor een goede kop koffie met gebak, lekker wil lunchen of uitgebreid wil ontbijten, bij het Barista Café zit je altijd goed. Onze tip, probeer hier vooral de kokos Cappuccino, met kokosmelk in plaats van gewone melk.

Kleiweg 100

Hofje van Jongkind

De eigenaren van het Hofje van Jongkind hebben een passie voor koffie. Bij deze bijzondere koffiebar kan je koffie van huisgebrande koffiebonen drinken. Maar niet alleen de heerlijke koffie maakt het Hofje van Jongkind de moeite waard, ook de locatie in een voormalig hofje uit 1702 maakt de zaak een bezoekje waard.

Zeugstraat 28

Vond je dit interessant? Ontdek meer