Categorie:Gouda

De leukste plekken om in Gouda uit eten te gaan

In een stad die bekend staat om haar culinaire lekkernijen kan je niet anders dan lekker eten. Of je nu biologisch wilt eten, het liefste dineert op een unieke plek of voor Goudse klassiekers in een nieuw jasje gaat, dit zijn onze favoriete plekken om uit eten te gaan.

  • Eet op unieke plekken, zoals in een oud fabriekspand of visbank.
  • Fine dining of streetfood, in Gouda vind je het allemaal.
  • Dit zijn de favoriete plekken van de redactie.
Adres:
Markt 35
2801JK Gouda
Toon locatie in Google Maps

Kamphuisen eet- en drinklokaal

Gewoon goed eten, dat doe je bij Kamphuisen. Dit eetcafé heeft de typische gezellige sfeer van een bruin café. Met mooi weer kan je heerlijk aan de gracht zitten, op de plek van de vroegere visbanken. Tot de 19de eeuw kon je hier vis kopen, nu is het de perfecte plek voor een borrel.

Hoge Gouwe 19

Brunel

Net als bij de buren van Kamphuisen, kan je in de zomer bij Brunel onder de prachtige oude visbanken eten. Je kan hier heerlijk eten voor een goede prijs. Onze tip: in het najaar heeft Brunel altijd een wildmenu waar je je vingers bij aflikt.

Hoge Gouwe 23

Restaurant Unique

Restaurant Unique heeft geen à la carte menu. In plaats daarvan nemen de chefs je mee op culinaire reis langs verschillende seizoensgebonden streekproducten. En als je wilt krijg je bij elke gang een bijpassende wijn. Aanrader!

Prins Hendrikstraat 196

Jean Marie

Jean Marie is met recht een van de beste restaurants van Gouda. De service is fantastisch en het eten van topkwaliteit. Alle ingrediënten zijn lokaal en komen uit de Krimpenerwaard. Het is dan ook niet vreemd dat Jean Marie is bekroond met een Bib Gourmand.

Oude Brugweg 4

Koeien en Kaas

Wie aan Gouda denkt, denkt direct aan kaas. Laten ze daar bij Koeien en Kaas nou heel goed in zijn. De kaasfondue is een echte aanrader, maar ook de steaks van koeien uit het Groene Hart zijn niet te versmaden. Heb je nog ruimte over voor een toetje? De Goudse stroopwafel trifle is een echte aanrader.

Achter de Waag 20

De Kleischuur

Duurzaam eten aan het water, dat doe je bij de Kleischuur. Omdat er alleen maar gekookt wordt met seizoensproducten, wisselt de kaart regelmatig. Maar welk seizoen ook, lekker is het altijd. Op het terras kan je heerlijk in het zonnetje de voorbijkomende boten zien.

Vest 2

Casa Chow

Een mix van Aziatisch en Latijns-Amerikaanse streetfood, daar specialiseert Casa Chow zich in. Klinkt misschien een beetje maf, maar is vooral erg lekker. Ook voor een bijpassende cocktail zit je hier goed. Favoriet van de redactie: de churro’s met witte chocoladesaus en bao bun met buikspek. Yum!

Markt 31

De Lichtfabriek

Wie stylish wil eten in industriële stijl moet bij de Lichtfabriek zijn. Dit restaurant is alleen al dankzij de bijzondere locatie in een oude fabriek de moeite waard, maar gelukkig kan je er ook erg lekker eten. De seizoenskaart wisselt verrassende seizoensgerechten af met klassiekers. In de winter verandert de Lichtfabriek in de Fondue Fabriek en kan je hier ook kaasfonduen.

Hoge Gouwe 189

Vond je dit interessant? Ontdek meer