© Pepijn van den Broeke iov Gemeente Groningen
Categorie:Groningen

De Grote Markt Groningen

De Grote Markt ligt in het hart van Groningen en is het belangrijkste plein van de stad. U vindt hier de Martinitoren, het historische stadhuis en veel gezellige terrassen.

  • Beklim de Martinitoren en geniet van het uitzicht over Groningen.
  • Shop op de warenmarkt op dinsdag, vrijdag en zaterdag.
  • Strijk neer op een van de vele terrassen op de Grote Markt.
De Martinitoren is het hoogste gebouw van de stad en staat aan de Grote Markt. Voor het beste uitzicht over de stad klimt u naar de top van de 100 meter hoge toren. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er op de Grote Markt een gezellige warenmarkt, waar vrolijke kooplui hun vlees, vis, groente, fruit en kaas aanbieden.

Cafés en terassen op de Grote Markt

Zin in een hapje of een drankje? Dan bent u op de Grote Markt aan het goede adres. Strijk bijvoorbeeld neer op het terras van de Kostery, pal onder de Martinitoren. De Drie Gezusters is populair bij studenten en heeft een verwarmd terras, zodat u ook in de winter lekker buiten kunt zitten.

Geniet op de Grote Markt 

Uw bezoek aan Groningen is niet compleet voordat u iets gedronken heeft op de Grote Markt. Het plein geeft u een indruk van de bruisende sfeer van de hoofdstad van het noorden. U zult zien dat u zich op de Grote Markt geen moment hoeft te vervelen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer