© Zachtleven Fotografie
Categorie:Groningen

Groninger Museum

Het Groninger Museum kan je niet missen; recht tegenover het centraal station zie je het krachtige ontwerp van de Italiaanse architect Mendini. In het museum vindt je een grote verscheidenheid aan kunst. De werken van het plaatselijke kunstenaarscollectief De Ploeg en de collectie Chinees en Japans porselein zijn wereldberoemd. 

  • Ontdek het Groninger Museum en bewonder het unieke gebouw ontworpen door Italiaanse architect Mendini.
  • Groninger Museum is één van de topattracties van Groningen.
  • Bekijk de zeer fraaie permanente collecties porselein en werken van De Ploeg met wisselende nieuwe exposities.
Adres:
Museumeiland 1
9711ME Groningen
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De collectie 

Het museum heeft veel te bieden, onder meer op het gebied van mode, fotografie, design en schilderijen. De collectie porselein en de werken van De Ploeg hebben een speciaal plekje in het Groninger Museum. Nieuwe exposities en interactie met de bezoeker staan bij het museum hoog in het vaandel.

Het gebouw van het Groninger Museum is een robuust schouwspel van markante vormen, kleuren en materialen. Vier paviljoens, gegroepeerd rond een goudgele toren, huisvesten tentoonstellingen van de eigen collectie van het museum. 

Kunst in Groningen 

Het Groninger Museum is het kunstmuseum van Groningen. Allerlei verschillende soorten kunst worden in een kleurrijke en speelse structuur tentoongesteld. Alleen al het ontwerp van het gebouw is een bezoekje meer dan waard.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer