© Cornelie van Vliet
Categorie:Haarlem

Haarlem en de Bollenstreek

Ten noorden en ten zuiden van Haarlem bevinden zich uitgestrekte bollenvelden, waar ieder voorjaar honderdduizenden toeristen op af komen. Na een kwartier fietsen vanaf het centrum van Haarlem bevindt u zich al tussen de kleurrijke bloemenvelden, waar u bent omringd door miljoenen tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten.

  • Rondom Haarlem vindt u uitgestrekte bloemenvelden.
  • Bezoek het jaarlijkse bloemencorso.
  • Maak foto's tussen de tulpen rondom de Keukenhof.

Bloemencorso

Het grootste bloemenevenement in de Bollenstreek is het jaarlijkse bloemencorso. Een rijdende optocht van tientallen praalwagens vormt een kleurrijke stoet van Noordwijk naar Haarlem. De wagens beelden de mooiste creaties uit met behulp van duizenden bloemen. Na hun aankomst in Haarlem worden ze een dag tentoongesteld op de Grote Markt, zodat u de praalwagens nog eens rustig kunt bewonderen.

Keukenhof

Het bekendste bloembollenpark van de wereld is de Keukenhof in Lisse. Vanaf Haarlem is het nog geen half uur rijden naar dit bloemenfeest. Bent u in voor een sportieve uitdaging? Fiets dan de twintig kilometer door de mooiste bloemenvelden naar park Keukenhof. De tocht duurt ongeveer een uur, maar waarschijnlijk langer, omdat u geregeld wilt afstappen om een foto te maken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer