Categorie:Haarlem

Haarlem-Keukenhof op de fiets

In het voorjaar komen tienduizenden mensen af op de kleuren en geuren van de Bollenstreek. Miljoenen tulpen en andere bloemen veranderen een groot deel van Nederland in een kleurrijke lappendeken. Haarlem is omringd door bollenvelden en een goede uitvalsbasis om door het bollengebied te fietsen. Mijd de files naar Keukenhof en fiets de achttien kilometer lange route in ongeveer anderhalf uur.

  • Fiets vanuit Haarlem naar de bollenvelden rondom de Keukenhof.
  • Geniet van het landschap van de Haarlemmermeerpolder.
  • Een uitstekende manier om de drukte met bus of auto te vermijden!

Het startpunt van deze fietstocht is de Grote Markt, die u verlaat langs het stadhuis via de Koningstraat. De Koningstraat loopt over in de Gierstraat en de Grote Houtstraat. U steekt de brug over en vervolgt uw route over de Dreef langs het stadspark. De Dreef gaat op zijn beurt weer over in respectievelijk de Fonteinenlaan, Zuiderhoutlaan en Heemsteedse Dreef. Volg de bocht naar links waar de Heemsteedse Dreef overgaat in de Cruquiusweg. Over de brug slaat u direct rechtsaf en fietst u over de Bennebroekerdijk langs het water. Aan uw linkerhand ziet u nu al de eerste bollenvelden opdoemen. Pak na enkele kilometers de eerste brug naar de Meerweg, die overgaat in de Bennebroekerlaan en Zwarteweg, en sla pas linksaf op de Leidsevaart. Volg de Leidsevaart en u fietst recht op een zee van bloemen af. De Leidsevaart loopt dwars door het hart van de Bollenstreek en als u na enkele kilometers linksaf de Stationsweg inslaat heeft u Keukenhof bereikt.

Vanaf Keukenhof fietst u verder over de Stationsweg en gaat u bij de rotonde linksaf de Heereweg op. Sla rechtsaf op de Leimuiderweg en direct over de brug links de Hillegommerdijk op. Langs het water komt u weer terug op de Bennebroekerdijk en kunt u terugfietsen over de route waarover u bent gekomen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer