© Haarlem Marketing
Categorie:Haarlem

Restaurants in Haarlem

Haarlem loopt over van de etablissementen, die de smaakpapillen doen zinderen en tintelen. Alleen Maastricht heeft meer cafés en restaurants, maar van alle steden boven de grote rivieren spant Haarlem de culinaire kroon. Het rijke culinaire leven wordt ieder jaar gevierd in augustus tijdens ‘Haarlem Culinair’. Kom ook langs en geniet van de kookkunsten van verschillende restaurants in het hartje van de stad.

  • Van gezellige eetcafés tot sfeervolle sterrenrestaurants. In Haarlem vindt u voor elke smaak een restaurant.
  • Geniet van goed eten en een fantastische sfeer in het gezellige centrum van Haarlem.
  • Bezoek in augustus het evenement Haarlem Culinair en ontdek wat Haarlem u op culinair gebied te bieden heeft.
Om u een handje te helpen in het grote aanbod koffiebars, lunchrooms, cafés, restaurants, bakkers, traiteurs, speciaalzaken en delicatessenzaken hebben we een lijst met tips voor u opgesteld.

Jopenkerk

In de voormalige Jacobskerk zit tegenwoordig een volledig operationele brouwerij waar u uitgebreid kunt ontbijten, lunchen, borrelen en bier proeven.

Adres: Gedempte Voldersgracht 2

Truffels

Een Franse keuken waar de koks elke maand een nieuw en verrassend zesgangenmenu van topkwaliteit serveren voor een redelijke prijs.

Adres: Lange Veerstraat 45

Restaurant ML *

Laat u verwennen in het met een Michelinster onderscheiden restaurant ML, gevestigd in een prachtig verbouwd zeventiende-eeuws rijksmonument.

Adres: Klokhuisplein 9

In ’t Goede Uur

Alles draait om kaas en wijn in restaurant In ’t Goede Uur. Proef hier de lekkerste kaasfondues in combinatie met een goed glas.

Adres: Korte Houtstraat 1

Café Restaurant Stempels

Niet alleen de menukaart is fantastisch, ook het etablissement zelf is bijzonder. Geniet van de lekkerste gerechten in deze voormalige drukkerij.

Adres: Klokhuisplein 9

Hofje zonder Zorgen

Een van de leukste plekjes van Haarlem voor ontbijt, lunch of high tea.

Adres: Grote Houtstraat 142a

Restaurant Zuidam

Een eigentijds restaurant op een historische scheepswerf met twee terrassen, die de ochtend- en middagzon pakken.

Adres: Scheepmakersdijk 2a

Brasserie Van Beinum

Het is altijd gezellig bij Van Beinum, waar u terecht kunt voor een lekkere salade, een sappige hamburger met friet of een goede borrel met snacks.

Adres: Klokhuisplein 3

Dodici

In Dodici bestelt u meerdere kleine gerechten, die u deelt met uw tafelgenoten. Uw diner met vrienden wordt zo een gezellige uitwisseling van smaken.

Adres: Smedestraat 47

Vond je dit interessant? Ontdek meer