© Haarlem Marketing
Categorie:Haarlem

Uitgaan in Haarlem

Ben je op zoek naar een gezellig café? Waar liggen de leukste terrassen van de stad? In welke discotheken kan je het beste dansen? In het onderstaande overzicht staan de beste plekken van Haarlem voor een avondje uit.

  • Dans de nacht door bij het Patronaat, Club XO of Club Stalker.
  • Geniet van muziek, cabaret en gezelligheid in een van de Haarlemse cafés.
  • Mooi weer? Doe dan een drankje in de zon op een van de terrassen op de Grote Markt of Botermarkt.

Cafés

Café de Vijfhoek

In hartje Haarlem ligt Café de Vijfhoek. De piano in het café staat er niet voor niets en u bent van harte uitgenodigd om een deuntje te spelen.

Adres: Wolstraat 20

Café Stiels

Voor jazz, rhythm en blues is dit de beste plek van Haarlem.

Adres: Smedestraat 21

Proeflokaal In den Uiver

In dit bruine jazzcafé hangt altijd een gezellige sfeer. Het proeflokaal heeft een diverse variatie bieren, jenever en whisky.

Adres: Riviervismarkt 13

Café ’t Kantoor

U voelt zich direct thuis in dit fraaie café. Op sommige avonden vinden hier cabaret of muziekoptredens plaats.

Adres: Gierstraat 78

Wijnbar Viqh

Met meer dan 120 wijnen is het goed toeven in Wijnbar Viqh.

Adres: Grote Markt 4

Taverne De Waag

Eet, drink, borrel, geniet van de zon op het terras, kijk naar de bootjes die langsvaren, luister naar live muziek en bewonder het historische monument De Waag.

Adres: Damstraat 29

Terrassen

Wil je een drankje doen in de zon, de bootjes langs het Spaarne zien varen of gewoon ergens lekker buiten mensen kijken, dan moet je plaatsnemen op één van de vele terrassen van Haarlem. Het bekendste en grootste terras vind je op de Grote Markt. Andere terrassen liggen aan de Botermarkt, het Klokhuisplein, de Damstraat en langs het Spaarne.

Clubs

Patronaat (Zijlsingel 2) heeft een programmering die alles bevat van dance tot heavy metal. Een cultureel centrum is de Lichtfabriek (Minckelersweg 2). Het is altijd weer een verrassing wat zich afspeelt in de drie zalen. In Club Stalker (Kromme Elleboogsteeg 20) is het alle avonden van de week feest. Aan de centrale Grote Markt ligt één van de populairste danscafés van Haarlem, Club XO. Wie echt los wil gaan is welkom in Club Ruis (Smedestraat 31). De deuren gaan om 23:00 uur open en sluiten pas rond 05:00 uur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer