© Fries Museum
Categorie:Leeuwarden

Fries Museum

Het Fries Museum toont het allerbeste van de Friese kunst en cultuur en toont de rijke geschiedenis van het Friese volk. U vindt het Fries Museum in het hart van Leeuwarden en het gewaagde nieuwe gebouw is op zich al een lust voor het oog.

  • Ontdek Frieslands rijke culturele erfgoed en kunsticonen.
  • Duik in de persoonlijke plakboeken van Mata Hari en de weelderige landschappen van Gerrit Benner.
  • Bekijk de rijke verzameling van Friese schilderijen, moderne kunst, relikwieën, kostuums en Hindelooper kamers.
Adres:
Wilhelminaplein 92
8911BS Leeuwarden
Toon locatie in Google Maps

Friesland's kostbare schatten

De collectie van het museum vertelt de verhalen van Friesland en zijn mensen, met objecten die variëren van zeldzame archeologische vondsten tot moderne kunst. Van Mata Hari's persoonlijke plakboeken tot prachtige schilderijen van Sir Lawrence Alma-Tadema en Gerrit Benner. Benner's landschappen kenmerken zich door lage horizons die in de oneindigheid lijken op te gaan.

Moderne architectuur

Het nieuwe, moderne gebouw verloochent zijn wortels niet. Het gewaagde gebouw werd ontworpen door Hubert-Jan Henket van het bureau Bierman Henket Architecten, die zegt dat het een "sterke identiteit heeft, stevig geworteld in de grond en geen onnodige verfraaiingen - typisch Fries in alle opzichten." Het gebouw omvat een reusachtig uitstekend dak op 25 meter van de grond ondersteund door staal- en houten kolommen. Een indrukwekkende glazen gevel completeert het aanzicht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer