© Fries Natuurmuseum
Categorie:Leeuwarden

Natuurmuseum Fryslân

In het Natuurmuseum Fryslân staat zelf doen en beleven centraal. Het museum is voor jong en oud: kinderen, ouders, grootouders en natuurliefhebbers. U gaat echt op avontuur in de natuur.

  • In 2020 opnieuw Beste Kidsproof museum van Fryslân.
  • Geschikt voor jong en oud.
  • Een van de hoogtepunten: neem een kijkje onderwater en ontdek ‘OnderWaterSafari’.
Adres:
Schoenmakersperk 2
8911EM Leeuwarden
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Op avontuur

Het Natuurmuseum Fryslân biedt een avontuur in de natuur. Een Friese kapitein laat zijn schatten zien die hij op zijn reizen rond de wereld verzamelde: buideldieren, kangoeroes en een echte tijger. In de Walviszaal voelt u zich Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. Dagelijks is de preparateur aan het werk. Hier kunt u zien hoe hij een ransuil, een torenvalk of een veldmuis opzet.

OnderWaterSafari

Deze educatieve attractie begint bovenwater in een vissershut en neemt u mee onder de waterspiegel om vervolgens van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee te reizen. En het bijzondere is: uw voeten blijven droog! Onderweg kunt u zo’n driehonderd verschillende soorten dieren en planten ontdekken en speurt u naar de “Big Five” van het onderwaterleven in Nederland: de zeehond, bruinvis, otter, meerval en bever.

Verwonderland

Verwonderland, de vaste tentoonstelling, bestaat uit drie zalen. Onderwerpen hier zijn onder andere ganzen in Fryslân, hofmakerij in de dierenwereld en records: welk dier kan het hardste rennen, is het sterkst of krijgt de meeste nakomelingen? Maar er is ook een vies onderwerp in Verwonderland: Drukken & Drollen, een onthullende kijk op het toiletgebeuren bij mens en dier.

Darwin’s Zolder

Op Darwin’s zolder kunnen bezoekers kennismaken met de evolutietheorie. Darwin bouwde verder op het gedachtegoed van zijn voorgangers. Er wordt aandacht besteed aan de theorieën die hebben geleid tot de evolutietheorie, maar ook de gevaren die kleven aan een ruime interpretatie hiervan. 

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer