Boating on the canals in historical Leiden city center
© Boris Stroujko via Shutterstock
Categorie:Leiden

Binnenstad van Leiden

De binnenstad van Leiden is een attractie op zichzelf. Maar liefst 88 grachten omringd door honderden herenhuizen, rijksmonumenten en kerken vormen een uniek decor. Sinds Rembrandt door deze straten liep in de Gouden Eeuw is er weinig veranderd aan de charmante en rijke binnenstad van Leiden.

  • Geniet van de charmante sfeer van de Leidse binnenstad.
  • Slenter langs pittoreske grachten en oude monumenten.
  • Bezoek bijzondere musea en gezellige winkelstraten.

Water en monumenten

Leiden is een stad van grachten, bruggen en bootjes. Na Amsterdam, heeft Leiden het meeste water stromen door het stadscentrum. Zoek in de zomer een plekje op het terras van Annie’s en u ziet de meest uiteenlopende bootjes voorbij varen. U kunt uiteraard ook zelf de grachten bevaren met een rondvaartboot, kano of een roeiboot.

Verder staat de historische binnenstad van Leiden bomvol monumenten. Meer dan 2800 monumenten variërend van hofjes en molens tot kerken en stadspoorten sieren Leiden al eeuwenlang.

Een dagje Leiden

De historische binnenstad van Leiden is een bezoek aan de stad al waard. Met een uitgebreid winkelaanbod, een geweldige zaterdagmarkt en vele musea met internationale topcollecties kunt u zich hier geen seconde vervelen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer