Categorie:Leiden

Bruggen van Leiden

Met 28 kilometer aan grachten en singels is het geen wonder dat Leiden een paar bijzondere bruggen heeft. De meest prominente bruggen van zijn de Visbrug en de Koornbrug. Tijdens uw bezoek aan Leiden ontkomt u er niet aan over de Visbrug te lopen. De Koornbrug met zijn schitterende overkapping is niet te missen.

  • Wandel over iconische bruggen.
  • Geniet van de prachtige monumentale bruggen.
  • Leiden heeft 28 kilometer aan grachten met prachtige bruggen.

De Visbrug

De Visbrug in Leiden werd gebouwd in de 12de eeuw en was samen met de Sint Jansbrug van groot belang voor de verdediging van de stad. De twee bruggen werden samen ook wel de Grote Brug genoemd. Ook de economische waarde van de brug was groot en daarom waren alle 24 ambachten van de stad bereid om voor het onderhoud te betalen. De naam van de Visbrug herinnert aan de tijd dat vissers uit Katwijk en Noordwijk hier hun verse vangst verhandelden.

De Koornbrug

De naam van de brug uit 1642 zegt voldoende: eeuwenlang werd er koren verhandeld op de Koornbrug. Om het koren droog te houden werd in 1834 een overkapping gebouwd. Onder het dak werd het koren opgeslagen. De brug springt snel in het oog en is een prachtig rijksmonument waar iedere zaterdag de markt omheen wordt gebouwd.

Vond je dit interessant? Ontdek meer