© Leiden Marketing
Categorie:Leiden

Leidse Schouwburg

Het theater van Leiden is de Leidse Schouwburg. Sinds 1705 ligt het theater aan de gracht van de Oude Vest. In een tijd van rondreizende theatergezelschappen was Leiden pas de derde stad met een vast publiek theater. De Leidse Schouwburg is nog steeds geliefd onder de Leidenaren én artiesten en biedt een podium voor cabaret, theater, musical en dans. Daarnaast is het de oudste schouwburg van Nederland.

  • Breng een bezoekje aan de oudste schouwburg van Nederland.
  • Geniet van cabaret, theater, musical en dans.
  • De schouwburg is in de jaren 90 in de oude glorie hersteld.
Adres:
Oude Vest 43
2312XS Leiden
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Verbouwingen en renovaties

De Leidse Schouwburg is door de jaren heen meerdere malen verbouwd en gerenoveerd. Zo werd er in de 19de eeuw nog gekozen voor een Italiaans voorkomen. In de jaren ’60 van de 20ste eeuw was de toekomst van het theater onzeker en was de sloop zelfs een serieuze optie. De Leidse Schouwburg kwam alle onzekere tijden te boven en werd in de jaren negentig zelfs verbouwd in traditionele stijl met rood pluche, kroonluchters en gouden ornamenten.

Kaartverkoop

Wilt u een bezoek brengen aan het theater? Kom dan langs aan de Breestraat 60.  Van maandag t/m zaterdag tussen 13.00 en 18.00 uur worden aan de kassa kaarten verkocht voor voorstellingen. Ook kunt u online kaarten kopen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer