Focus on tulips at a market
© Alice Achterhof
Categorie:Leiden

Markt van Leiden

Leiden heeft één van de gezelligste markten van het land. Iedere zaterdag staat een prachtige markt opgesteld in het centrum van de stad. Slenter op uw gemak langs de tientallen marktkramen aan de gracht (de Nieuwe Rijn, Vismarkt en Botermarkt). Kom met een lege maag, want u vindt hier alleen maar zalige, verse producten. Hap een haring, koop een mooi stuk Hollandse kaas en snoep van afgebakken broden en verse stroopwafels.

  • De markt van Leiden is een van de gezelligste van Nederland.
  • Slenter langs tientallen marktkramen.
  • Snoep stroopwafels, kaas en haring.

Terrassen langs de markt

Bent u toe aan een pauze? Zoek dan een plekje op een van de terrassen. De cafés hebben kleine terrassen aan de straatkant en op de brug, maar er liggen ook enkele terrasboten in het water. Bestel een kopje koffie, geniet van het zonnetje en bekijk het winkelend publiek.

Bereikbaarheid

Verblijft u in het centrum van Leiden of nabij het station dan is het een kleine wandeling naar de markt. Komt u met de auto? Parkeer in de Morsgarage (Morsweg 82) of aan de Garenmarkt. Vanaf deze parkeerterreinen loopt u in tien minuten naar de beroemde zaterdagmarkt.

Trouwens, ook op woensdag is er markt in Leiden. Naast de regulieren warenmarkt is er op de Aalmarkt ook een ‘boerenmarkt’ met diverse ecologische producten. Op woensdag is de markt van 08.00 – 17.00 uur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer