Categorie:Musea in Leiden

Rijksmuseum Boerhaave

Ontdek de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis in Rijksmuseum Boerhaave. Duik in de collectie eeuwenoude boeken, microscopen en skeletten en bewonder de replica van het zestiende eeuwse Anatomisch Theater van de Leidse universiteit. Leer alles over de innovaties in de geneeskunde, van aderlaten tot de kunstnier.

  • Leer alles over de geschiedenis van de geneeskunde, van skeletten tot microscopen.
  • Krijg les in een 18de eeuwse collegezaal.
  • Leuk voor jong én oud.
Adres:
Lange Sint Agnietenstraat 10
2312WC Leiden
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Interactief museum

Rijksmuseum Boerhaave is geen museum waarbij u met de handen op de rug langs verschillende voorwerpen loopt. In elke ruimte is wel iets te doen. Doe verschillende proefjes of denk mee over wetenschappelijke dilemma's. Leer hoe het menselijk lichaam werkt en laat anatomische schetsen op uw arm projecteren om te zien hoe het lichaam van binnen werkt.

Herman Boerhaave

Museum Boerhaave in Leiden is vernoemd naar de Nederlandse arts en hoogleraar en rector magnificus aan de Universiteit Leiden. Boerhaave was in de 18de eeuw tot in China beroemd om zijn manier van geneeskunde bedrijven en doceren. Herman Boerhaave (1688-1738) deed niet alleen veel ontdekkingen, ook was hij een inspirerende docent. Als groot voorstander van onderwijs aan het bed en autopsie nam hij zijn studenten mee op reis in de wereld van geneeskunde. Zelfs tsaar Peter de Grote kwam een college bij hem volgen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer