Naturalis Biodiversity Center
© Koen Mol via Naturalis Biodiversity Center
Categorie:Leiden

Naturalis Biodiversity Center

Ontmoet Trix de dinosaurus, leer over de vroegste mens en wat biodiversiteit betekent. Naturalis is de plek voor iedereen, die meer wil ontdekken over de aarde en de natuur.

  • Verplaats je in een andere wereld: die van de IJstijd, de vroege mens of de Verleiding.
  • Maak kennis met Trix: het levensgrote echte dino-skelet van 66 miljoen jaar oud.
  • Leer van alles over biodiversiteit en de natuur, ontmoet wetenschappers en bekijk vele objecten.
Adres:
Darwinweg 2
2333CR Leiden
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De aarde, De dood, Leven, Dinotijd, IJstijd en Verleiding

In negen zalen waan je je even in een andere wereld. De aarde en de scheppende kracht van onze planeet, de kringloop van dood en leven, verleiding en voortplanting; Per thema word je meegenomen in de rijke en diverse wereld van de natuur. Ook leer je over het ontstaan van de mens, de IJstijd, verschillende landschappen en het tijdperk van de dinosauriërs. In de zaal over de dinotijd staat een indrukwekkend, 66 miljoen jaar oud, skelet van de tyrannosaurus rex genaamd ‘Trix’. Ook zie je hier een Camarasaurus, een langnek-dino van 17 meter lang en 9 meter hoog. In de LiveScience zaal maak je kennis met de wetenschap van het Naturalis Biodiversity Center.

Praktische informatie

Naturalis Biodiversity Center bevindt zich op slechts vijf minuten lopen van het Centraal Station in Leiden. Er is een looproute aangegeven vanaf het station naar de ingang van het museum aan de Darwinweg 2. Kom je met de auto of de fiets, dan neem je de andere ingang van het museum, aan de Mendelweg 2. Naturalis heeft een restaurant op de begane grond, een koffiecorner op de vijfde verdieping en een café met heerlijk dakterras op de negende verdieping. Op het dakterras van het café geniet je van een prachtig uitzicht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer