© Martin Bergsma via Shutterstock
Categorie:Leiden

Shoppen in Leiden

Leiden heeft een gezellige binnenstad met een paar grote winkelstraten en tientallen verstopte boetiekjes, speciaalzaken en snuisterijenwinkels. Komt u winkelen op zaterdag loop dan ook even langs de gezellige zaterdagmarkt langs de Nieuwe Rijn.

  • Shop bij de grote ketens in de Haarlemmerstraat.
  • Op zoek naar vintage en galeries? Sla dan het Pieterskwartier niet over.
  • Winkel voor bijzondere wijnen, boeken en antiek in de Breestraat.

De grote winkelstraten van Leiden

De Haarlemmerstraat is de grote winkelstraat van Leiden. Hier vindt u een bonte verzameling aan winkels voor kleding, juwelen, speelgoed, schoenen, elektronica en sportartikelen. Naast grote merken bieden speciaalzaken leer, kinderkleding en koffie.

Een andere grote winkelstraat is de Breestraat, waar u kunt shoppen bij traiteurs, wijnhandels, boekenwinkels en antiquairs. Ook langs de Nieuwe Rijn en de Botermarkt bevinden zich talloze winkels met de laatste woontrends tot keukenbenodigdheden.

Slenteren door de binnenstad

Het Pieterskwartier een idyllisch buurtje in de oude binnenstad van Leiden. Slenter hier rondom de Pieterskerk door de talloze steegjes en straatjes. Tweedehandswinkels, hofjes, restaurants, cafés, antiquairs, kunsthandels, galeries en nog veel meer bijzonders ligt verstopt in het Pieterskwartier. U weet nooit wat u om de hoek weer aantreft. Ook de Doezastraat is de moeite waard om voor om te lopen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer