© Jonathan Vos
Categorie:Maastricht

Cafés en terrassen in Maastricht

Maastricht is een prachtige stad vol cultuur in het zuiden van Nederland. Naast de prachtige historische hoogtepunten en gevarieerd winkelaanbod staat Maastricht bekend als de meest bourgondische stad in Nederland. Lekker eten en drinken in een mooie omgeving kan er dan ook overal. Wij hebben alvast een aantal adressen voor u geselecteerd.

  • Geniet van een lekker hapje en drankje in een gezellig café of op een heerlijk terras in Maastricht.
  • De top 9 cafés en terrassen op een rijtje.
  • Maastricht is de meest bourgondische stad van Nederland.

4x cafés in Maastricht

1. In Den Ouden Vogelstruys

Gelegen aan het Vrijthof in hartje centrum, vindt u hier het oudste café van Maastricht, uit 1730. Binnen heeft het een huiskamer-achtige gezelligheid en met zonnig weer zit u ook heerlijk op het terras met uitzicht op het mooie Vrijthof.

Adres: Vrijthof 15

2. Café Zondag

Overdag een gezellig café met een modern interieur en muziek. Op vrijdag- en zaterdagavond is dit café open als danscafé en treden er regelmatig live bands of DJ's op.

Adres: Wycker Brugstraat 42

3. Café Charlemagne

Gezellig bruin café op één van de gezelligste pleinen van Maastricht. Vergeet niet te vragen naar het lekkere 'bierplankje'.

Adres: Onze Lieve Vrouweplein 24

4. De Feesfebrik

Op de Markt in het centrum van Maastricht ligt De Feesfebrik. Deze nachtkroeg is 7 dagen per week geopend tot in de kleine uurtjes. Zeker vanaf donderdag is het elke avond raak… met veel studenten, bier en DJ's.

Adres: Markt 25

5x terrassen in Maastricht

1. Harbour Club

Schitterend design-restaurant in een gewelvenkelder aan het water. Ga lekker loungen bij de open haard of, bij mooi, weer eten en drinken op het prachtige terras.

Adres: Bassinkade 4

2. In de Moriaan

In de Moriaan is het kleinste café van Nederland, maar vanaf het terras met de glazen serre kijkt u uit over het historische pleintje Op de Thermen. Bijzonder mooi plekje voor een wijntje, een kaasplankje en de heerlijke escargots.

Adres: Stokstraat 12

3. Aan de Linde

Net buiten het centrum, aan de kop van de Lindenlaan, vindt u dit fraaie terras aan de Geul-zijde. Het Limburgse 'savoir vivre' gevoel komt hier tot z'n recht met een heerlijke kaart en lekkere drankjes.

Adres: Jan Deckerstraat 1B

4. De Mangerie

Bij hotel Crowne Plaza kunt u genieten van een lunch of diner op één van de mooiste terrassen van de stad met verfijnde gerechten en bijbehorende wijnen.

Adres: Ruiterij 1

5. Servaas' café

Met een mooi terras aan de Maas en een prachtig uitzicht op de Sint-Servaasbrug, kunt u hier heerlijk lunchen met een bruschetta, Servaas burger en een lekker drankje.

Adres: Coversplein 10

Proef de lokale producten!

De lekkerste Nederlandse wijnen worden geproduceerd in de wijngaarden rondom Maastricht.

Categorie: Lezen

Brouwerij Bosch

Bezoek de enige overgebleven stadsbrouwerij in Maastricht en leer alles over ambachtelijk bierbrouwen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer