© Centre Céramique Maastricht
Categorie:Maastricht

Centre Céramique

Het culturele centrum Centre Céramique is de plek in Maastricht om meer te weten te komen over het Limburgse en Maastrichtse culturele erfgoed. U vindt hier in de vaste tentoonstelling archeologische vondsten, Maastrichts aardewerk, glas, instrumenten, schoolplaten en Japanse prenten. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen en u kunt terecht in het restaurant.

  • Ontdek met de archeologische vondsten de geschiedenis van Maastricht en Limburg.
  • Laat u inspireren door het beroemde Maastrichtse aardewerk.
  • Geniet van koffie en heerlijke broodjes in het restaurant.
Adres:
Avenue Ceramique 50
6221KV Maastricht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Hoogtepunten van Centre Céramique

Zoals de naam van het centrum al aangeeft: glas en aardewerk nemen een belangrijke plaats in, in de vaste tentoonstelling. Het waren voor de stad de belangrijkste producten die voortkwamen uit de industriële revolutie. Het originele aardewerk uit Maastricht is geliefd bij vele verzamelaars. De mooiste exemplaren vindt u terug in Centre Céramique.

Andere hoogtepunten zijn de archeologische vondsten die het verhaal van Limburg en Maastricht vertellen. Zo is er een skelet van een paard uit de 18e eeuw, een muntencollectie uit de 1e eeuw voor Christus en een paar schoenen uit de 12e eeuw. Alle vondsten komen uit de regio.

Naast de vaste tentoonstelling, zijn er wisselende tentoonstellingen. Zo komt elk jaar de reizende tentoonstelling World Press Photo terug.

Koffie en iets lekkers

In Centre Céramique kunt u terecht in twee restaurants. Bij beide drinkt u een heerlijke koffie en heeft u ruime keuze uit broodjes en gebak. Daarnaast geniet u hier van een mooi uitzicht of kunt u een blik werpen in het aanbod van internationale kranten en tijdschriften. Weinig tijd? Neem dan uw koffie en broodje mee voor onderweg.

Bereikbaarheid

Vanaf het treinstation loopt u in 5 minuten naar Centre Céramique. Ook zijn er diverse buslijnen die voor het centrum stoppen. Komt u met de auto, houd er dan rekening mee dat u betaald parkeert in de omgeving.

De toegang tot het centrum is gratis.

In de omgeving

Bent u bij het Centre Céramique, dan kunt u eenvoudig naar het Bonnefantenmuseum, Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het Onze-Lieve-Vrouweplein waar u volop terrasjes en cafétjes vindt.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer