© eighty8things via Maastricht Marketing
Categorie:Maastricht

Markten in Maastricht

Maastricht is een stad van markten. Bezoekt u Maastricht dan ontkomt u er niet aan dat u een markt passeert en vervolgens eindeloos struint langs uitgestalde waren, antieke meubels en verse levensproducten. De beste markten van Maastricht worden hier voor u uitgelicht.

Markt Maastricht

De bekendste markt van Maastricht staat op het gelijknamige plein Markt. Omringd door monumentale herenhuizen en het statige stadhuis wordt hier iedere woensdag en vrijdag de markt opgebouwd. De kramen verkopen alles wat u wenst; van planten, bloemen en kleding tot aan cosmetica, levensmiddelen en versproducten.

Op woensdag is het een relatief kleine markt met 200 kramen. Vrijdag is er tevens een vismarkt en staan er maar liefst 300 kramen op de Markt in Maastricht. Beide dagen kunt u terecht tussen 9.00 en 15.00 uur.

Biologische markt Maastricht

De Stationsstraat van Maastricht wordt twee dagen in de week overgenomen door een markt. Op donderdag staat hier tussen 13.30 en 18.30 uur de biologische markt ‘Boeremerret Limburg’. Duurzame, streek- en handwerkproducten worden hier aangeboden, evenals biologische broden, vruchten, groeten en vleeswaren.

Vlooienmarkt Maastricht

Zaterdag is de Stationsstraat het decor van de vlooienmarkt van Maastricht. Deze vlooienmarkt is een kruising tussen een serieuze antiekmarkt en een markt met curiositeiten. Voor verzamelaars en snuffelaars is het een heerlijke markt om te struinen tussen oude boeken, grammofoonplaten, antieke meubelen en lampen en talloze eigenaardige snuisterijen. De vlooienmarkt van Maastricht is te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer