© Bert Kaufmann - Flickr.com - Creative Commons
Categorie:Maastricht

Museumkelder Derlon Hotel Maastricht

In de kelder van Hotel Derlon kunt u terecht voor unieke opgravingen. Vóór de bouw van het hotel werden bij opgravingen uit de Romeinse tijd teruggevonden. Uiteindelijk is besloten het hotel aan te passen zodat de opgravingen zichtbaar blijven voor bezoekers.

  • Overnacht in het historische hart van Maastricht.
  • Geniet van een unieke combinatie van historische elementen met een modern design.
  • Ontbijt met uitzicht op de opgravingen.
Adres:
Plankstraat 21
6211GA Maastricht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
De opgravingen op de plek van Hotel Derlon stammen uit de 2e en 3e eeuw na Christus. U krijgt hier een idee van hoe de Romeinen in die tijd geleefd moeten hebben. Zo ziet u de poort van een tempel, een waterput en delen van het plein en de maaskeienweg.

Overnacht in Derlon Hotel Maastricht

Derlon Hotel Maastricht bevindt zich in het historische hart van Maastricht. Al sinds 1870 ontvangt dit viersterren hotel gasten in het bijzondere gebouw aan het Onze Lieve Vrouwenplein. Het hotel beschikt over 50 hotelkamers en biedt verschillende arrangementen.

Waar de bouw van Hotel Derlon stond gepland, werden ook bijzondere opgravingen verricht. Op creatieve wijze is vervolgens het hotel gebouwd rondom de archeologische vondsten. Gasten van het hotel en bezoekers zijn van harte welkom in de Museumkelder Derlon onder Hotel Derlon in Maastricht.

Bezoek de museumkelder

De museumkelder is dagelijks geopend. Als gast van het hotel ontbijt u met uitzicht op de opgravingen. Na het ontbijt, 11.00 uur op werkdagen en 12.00 uur in het weekend, is de kelder gratis toegankelijk voor overige bezoekers.

In de buurt van Hotel Derlon

Aan het Onze-Lieve-vrouwenplein vindt u ook de gelijknamige basiliek en kunt u genieten van culinaire hoogstandjes aan een van de terrasjes op het plein. In 5 minuten loopt u naar het Vrijthof en in 10 minuten loopt u naar Centre Céramique.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer