© Christophe Cappelli via Shutterstock
Categorie:Maastricht

Onze-Lieve-Vrouwebasiliek

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek is een befaamde rooms-katholieke basiliek uit de 11e eeuw. De voornaamste trekpleister is het wonderbaarlijke genadebeeld van Onze Lieve Vrouw, Sterre der Zee. Er zijn verslagen van beweringen van genezing, nadat er om de bemiddeling van de Maagd Maria gebeden werd.

  • Onderdeel van het Grootste Museum van Nederland.
  • Bezoek dit bijzondere Rijksmonument.
  • Gelegen in de binnenstad van het prachtige Maastricht.

De schatkamer van de basiliek

Naast de kapel met het genadebeeld van Onze Lieve Vrouw is er nog veel meer ambachtskunst te bewonderen. In de schatkamer van de basiliek wordt een groot aantal religieuze kunstnijverheidsobjecten bewaard. Laat u overdonderen door de religieuze toewijding en het vakmanschap: van rijk geborduurde koorkappen en kazuifels, relikwieën in prachtige houders, processievlaggen, tot kerkzilver en beelden.

Onze Lieve Vrouweplein

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek ligt aan het Onze-Lieve-Vrouweplein. Dit plein werd ooit uitgeroepen tot het mooiste plein van Nederland. Kies een terrasje en geniet op uw gemak van de prachtige omgeving.

Slapen aan het Onze Lieve Vrouweplein?

Het Derlon Hotel Maastricht bevindt zich pal aan het Onze Lieve Vrouweplein. Historische elementen aangevuld met modern design maken dit hotel in het centrum van Maastricht tot een uitstekende uitvalsbasis. Het hotel is gebouwd op Romeinse opgravingen en deze zijn te bezichtigen. In de kelder van het hotel bevinden zich een deel van een plein, een waterput, een gedeelte van een pre-romeinse maaskeienweg en een poort.

Vond je dit interessant? Ontdek meer