Categorie:Maastricht

Sint Pietersberg

De Sint Pietersberg is een heuvelplateau met een kalksteen massief net buiten Maastricht. Na jaren van mijnbouw is dit industriegebied omgetoverd tot een natuurreservaat met pittoreske dorpjes, forten en kastelen. U kunt over de heuvel wandelen en fietsen en een rondleiding door de mijnen volgen om de turbulente geschiedenis en de uitzonderlijke flora en fauna te ontdekken.

  • Maak een wandeling door dit mooie natuurgebied.
  • Ga op fietstocht door de mijnen.
  • De historische en levendige stad Maastricht ligt om de hoek.

Wandelen en fietsen

In het gebied rond de Sint Pietersberg vindt u 80 kilometer fietspad. U kunt met uw fiets op de paden blijven, maar u kunt ook een fietstocht door de mijnen boeken! Of u kunt een van de wandeltochten van 3 tot 13 kilometer maken en zo de omgeving verkennen. Creatieve wandelaars kunnen de verschillende routes combineren en er zo een meerdaagse excursie van maken. Nog een reden waarom de Sint Pietersberg populair is bij wandelaars: het is het eindpunt van het Pieterpad, het langste wandelpad van Nederland.

De natuur van Maastricht

Wat Maastricht zo speciaal maakt is het feit dat er een natuurreservaat als de Sint Pietersberg vlak om de hoek van een historische en levendige stad ligt. Huur in de binnenstad een fiets en u kunt zelf de unieke flora en fauna van het kalksteen massief verkennen.

Maastricht
Categorie: Ontdekken

Maastricht

Lees hier alles over een van de oudste steden van Holland. Ontdek de leukste markten, musea en natuurlijk de grotten van de St. Pieter.

Vond je dit interessant? Ontdek meer