Vrijthof, Maastricht
© Maastricht Marketing / Jonathan Vos
Categorie:Maastricht

Wandeltochten in Maastricht

In Maastricht is bijna alles anders dan in de rest van Holland. In het historische stadscentrum is het erfgoed van twintig eeuwen geschiedenis duidelijk te zien. Waar u ook gaat, u zult worden geïntrigeerd door de interessante stadsgezichten, eeuwenoude kerken en prachtige gevels.

  • Ontdek de mooiste plekjes van het oude stadscentrum.
  • Bekijk de overblijfselen van de middeleeuwse stad met de wandeling Vestingwerken.
  • Geniet van de prachtige gevels en gebouwen.

Stadswandeling Maastricht

Tijdens deze wandeling krijgt u de mooiste plekjes van het oude stadscentrum te zien. U wandelt langs de stadsmuren, het park, het Jekerkwartier, het Vrijthof en verschillende andere hoogtepunten van Maastricht. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en de route is verkrijgbaar bij het plaatselijke VVV-kantoor. Dankzij de gedetailleerde routebeschrijvingen kunt u de twee stadswandelingen eenvoudig zelf maken.

Wandeling Vestingwerken

Tot de tweede helft van de 19e eeuw was Maastricht een vestingstad: sterke muren en bunkers beschermden de stad tegen aanvallen. De wandeling Vestingwerken leidt u langs de overblijfselen van de middeleeuwse stad en enkele gebouwen met een militaire geschiedenis. De wandeling duurt ongeveer twee uur en de route is verkrijgbaar bij het plaatselijke VVV-kantoor.

Bourgondisch genieten

Maastricht is een internationaal gerichte stad met alle levenslust van een wereldse cultuur. Vanaf Amsterdam is het maar tweeënhalf uur rijden naar het prachtige Maastricht in het zuiden van Nederland. De stad wordt al sinds de elfde eeuw om religieuze redenen bezocht door mensen uit heel Europa. Vandaag de dag kan men genieten van de verschillende pleinen, cafés, restaurants, terrasjes, winkels, culturele bezienswaardigheden en evenementen. Maastricht kan u als geen andere stad betoveren en verwennen met het goede leven.

Vond je dit interessant? Ontdek meer