Vineyard Apostelhoeve among the wine cuttings Maastricht
© Maastricht Marketing
Categorie:Maastricht

Wijngaarden van Maastricht

Aan de rand van de stad Maastricht liggen verschillende wijngaarden op de Limburgse heuvels. De wijngaarden van Maastricht behoren tot de oudste van Nederland en werden al aangelegd in de tijd van de Romeinen. Je kan deze wijngaarden bezoeken voor een rondleiding en om Pinot Noir, Riesling en Müller-Thürgau te proeven.

De Jekervallei

De Jeker is een kleine rivier, maar die van grote invloed is op het Limburgs landschap. Dwars door een groene vallei met heuvels en pittoreske dorpjes konkelt dit kleine riviertje zich een weg van de Belgische grens tot het samengaat met de Maas in Maastricht. Niet alleen de Bisschopsmolen dankt zijn bestaan aan de Jeker, ook de wijngaarden in de Jekervallei worden gevoed door deze kleine rivier.

Bezoek een wijngaard

Maastricht staat bekend als een van de culinaire steden van Nederland. De eigen wijngaarden, waar smaakvolle Nederlandse wijnen worden geproduceerd, spelen daarin een belangrijke rol. Dus, ben je op bezoek in Maastricht, dan is het zeker de moeite waard één van de wijngaarden te bezoeken. Aanraders zijn:

  • Wijngaard De Apostelhoeve: Susserweg 201, Maastricht
  • Hoeve Nekum: Nekummerweg 31, Maastricht
  • Domaine Backerbosch: Rijksweg 9-11, Cadier en Keer
  • Wijngoed Thorn: Leeuwenbekstraat 10, Ittervoort 

Overnachten

Overnachten op een echte wijngaard kan bij Domein Holset. Dit wijndomein heeft tevens een B&B met stijlvolle kamers en uitzicht over het Limburgse heuvelland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer