© Iris van den Broek
Categorie:Rotterdam

Cafés en terrassen in Rotterdam

Rotterdam is een stad met vele gezichten; een stoere havenstad, chique winkelstad, hippe kunstenaarsstad en bovenal de architectuur stad van Nederland. Naast de vele bezienswaardigheden kent Rotterdam een groot horeca aanbod met vele restaurants, cafés en terrassen voor een lekker ehapje en drankje! 

5x cafés in Rotterdam

1. De Witte Aap

De Witte Aap is niet voor niets verkozen tot de beste bar ter wereld! Al sinds de jaren 90 de beste funk, groove, hip-hop en dance, én elke maand nieuwe kunst aan de muur. Een bezoekje waard.

Adres: Witte de Withstraat 78 

2. 1NUL8

1NUL8 wijnbar, brasserie en café onder 1 dak in het hartje van Rotterdam. Op dit moment is 1NUL8 een van de hipste uitgaansgelegenheden in Rotterdam. U kunt hier de hele dag en avond binnenvallen en genieten van de heerlijke beats van de dj, eigenlijk jammer dat al om 02:00 sluit in het weekend.

Adres: Meent 108

3. De Zondebok & Het zwarte schaap

Sfeervol café voor fijnproevers... Hier vindt u een ruim assortiment unieke whisky's, bijzonder lekkere wijntjes en erg lekkere koffie die speciaal voor dit café gemaakt wordt.

Adres: Witte de Withstraat 96

4. Dudok

In een brasserie, vernoemd naar de beroemde architect Dudok, mag u verwachten dat kunst, cultuur en architectuur hier omarmd worden. U vindt Dudok in hartje Rotterdam en mocht u aan de koffie gaan, bestel dan ook zeker de appeltaart.

Adres: Meent 88

5. Verhip

Dit voormalige havencafé, gelegen in het moderne Lloydkwartier waar vele audiovisuele en internetbedrijven gevestigd zijn, is populair onder de hippe en creatieve Rotterdammers. Daarnaast is het vooral een echt havencafé met modelboten en scheepsposters. En, aan de overkant van café Verhip ligt de St. Jobshaven, waar u kunt opstappen op de watertaxi.

Adres: St. Jobsweg 21

5x terrassen in Rotterdam

1. Maaskant (Hotel New York)

Drink een drankje op het terras bij het schitterende hotel New York (voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn) met een fantastisch uitzicht over de nieuwe Maas.

Adres: Koninginnehoofd 1, Wilhelminapier

2. Popocatepetl The Mexican

Het terras van Popocatepetl The Mexican aan de Oude Haven is één van de beste van Nederland. Geniet van Mexicaanse hapjes, biertjes en cocktails. Onze tip: bestel een Mexican Bulldog Margarita.

Adres: Spaanse Poort 71

3. De Tuin (van de vier windstreken)

Gelegen aan de Kralingse Plas, met een mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam; De Tuin is niet voor niets één van de populairste terrassen van de stad.

Adres: Plaszoom 354

4. Stoomschip ss Rotterdam

Ervaar het gevoel van een luxe cruise terwijl u op het achterdek aan het zwembad een drankje drinkt met uitzicht op de rivier. Absoluut een uniek terras!

Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25

5. Het Nieuwe Instituut 

Museum, bibliotheek, archief  en cultureel podium ineen; Het Nieuwe Instituut is de plek voor cultuurliefhebbers. Het schitterende terras, met de bijzondere vijver, is uitgeroepen tot de beste terrassen van Nederland.

Adres: Museumpark 25

Vond je dit interessant? Ontdek meer