© Fred Libochant via SS Rotterdam
Categorie:Rotterdam

Het ss Rotterdam

Het ss Rotterdam is de 'Grande Dame' van Rotterdam. Het is het grootste passagiersschip ooit op Nederlandse bodem gebouwd en een visitekaartje van Nederlands vakmanschap. Het ss Rotterdam is het voormalige vlaggenschip van de Holland America Line en voer van 1959 tot haar pensionering in 2000. U kunt in het ss Rotterdam overnachten, een rondleiding nemen of genieten van een drankje met uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam.

  • Overnacht op een oud cruiseschip.
  • Drink een cocktail in stijl in één van de bars.
  • Boek een tour en kom alles te weten over dit prachtige schip.
Adres:
3e Katendrechtsehoofd 25
3072AM Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Een rondleiding op het ss Rotterdam

Wie alles wil weten over dit fantastische schip moet beslist één van de twee rondleidingen boeken:

Uitwaaien & Zwaaien Tour

U gaat het ss Rotterdam ontdekken met een audiofoon en plattegrond. U loopt langs de boeg, de hooggelegen brug, het stuurhuis, de sportdekken, de achtersteven, de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. Alles verkeert in authentieke staat en u krijgt een levensechte indruk hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. In het Experience Centre maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten.

Rotterdam Compleet Tour

Tijdens de Rotterdam Compleet Tour komt u op bijna alle plekken van ss Rotterdam. Ook hier bekijkt u de boeg, brug, kaartenkamer en radiokamer, maar De Rotterdam Compleet Tour gaat verder dan de Uitzwaaien & Zwaaien Tour. Via het oude binnenzwembad komt u naar de machinekamer, waarna u langs smalle trappen afdaalt naar het hart van het ss Rotterdam; het ketelruim.

Beleef het ss Rotterdam

In minder dan anderhalf uur tijd ontdekt u een van de meest succesvolle passagiersschepen aller tijden. Een paar uur aan boord van het gigantische cruiseschip is leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Ontdek of u zeebenen heeft tijdens de tourroute.

Het cruiseschip met een lengte van 228 meter heeft maar liefst 13 dekken. Lunchen, borrelen, dineren of overnachten? Een escape room spelen? Het kan allemaal op het ss Rotterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer