© de Doelen Rotterdam

De Doelen in Rotterdam is een congresgebouw én concertgebouw. In De Doelen vinden jaarlijks ruim 1200 evenementen plaats, waaronder 600 concerten van klassiek tot wereldmuziek en jazz. De reputatie van het concertgebouw strekt zich tot ver over de landsgrenzen, mede doordat het de thuishaven is van het Rotterdams Philharmonisch Orkest; één van de beste symfonie orkesten van Europa. 

  • De Doelen bevat de grootste concertzaal van Nederland.
  • Uitstekende architectuur en akoestiek.
  • Ruim 1200 evenementen per jaar.
Adres:
Schouwburgplein 50
3012CL Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Het gebouw De Doelen

De Grote Zaal is niet alleen de grootste zaal van De Doelen, maar ook de grootste concertzaal van Nederland. Zowel de architectuur als de akoestiek worden geprezen. Daarnaast telt het muziekhuis van Rotterdam nog drie andere zalen. Jaarlijks trekken de concerten in De Doelen bijna een half miljoen bezoekers.

De naam van De Doelen is afgeleid van een groep stadsmuzikanten uit de zeventiende eeuw. De locatie De Doelen werd in 1844 aangewezen als plek voor cultureel vermaak. Het theater werd bij het bombardement in 1940 volledig verwoest en na de oorlog opnieuw gebouwd en meerdere malen vernieuwd en uitgebreid.

Bezoek een concert

Met zeshonderd concerten per jaar is er altijd wel een reden om De Doelen te bezoeken. De Doelen is gelegen in het centrum van Rotterdam en zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Kaarten voor concerten kunt u tussen 14.00 en 18.00 uur kopen aan de kassa (Schouwburgplein 50).

Vond je dit interessant? Ontdek meer