© Iris van den Broek

Een van de hoogste torens van Nederland staat in Rotterdam: de Euromast. Architect Maaskant ontwierp de toren ter gelegenheid van de Floriade. Bezoekers kunnen met de lift naar boven en genieten van een spectaculair uitzicht.

  • Kijk op maar liefst 185 meter hoogte over de wijde omgeving van Rotterdam.
  • Op heldere dagen rijkt het uitzicht tot aan Antwerpen dat 80 kilometer verderop ligt.
  • Voor de avonturiers: abseilen of tokkelen vanaf de Euromast.
Adres:
Parkhaven 20
3016GM Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Hoogste constructie van Rotterdam

In 1960 werd de Euromast ontworpen voor de Floriade van dat jaar. Het moest met ruim 100 meter de hoogste constructie van Rotterdam worden. Slechts een paar jaar later kreeg een ander gebouw deze titel, waarop werd besloten de Euromast in hoogte uit te breiden; 85 meter werd aan de constructie toegevoegd. Overigens is de Euromast niet de hoogste constructie van Nederland. Deze eer is voor de zendmast bij Lopik: de Gerbrandytoren met 361 meter.

Bezoek aan de Euromast

Het uitzicht vanaf de toren is spectaculair. Op heldere dagen kan je tot wel 80 kilometer ver kijken en de Belgische stad Antwerpen zien. Met een ticket heb je toegang tot zowel het platform op 100 meter hoogte, als de Euroscoop op 185 meter hoogte. Het restaurant bevindt zich op 100 meter hoogte waar je kan genieten van een echte ‘high’tea. Brunch, lunch en diner behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Wist je dat je ook kunt overnachten op de Euromast? Hoog boven de stad bevinden zich een aantal suites waar u in luxe verblijft en waarschijnlijk de meest mooie zonsondergang en -opgang zult meemaken.

Abseilen of tokkelen vanaf 100 meter hoogte

Als je het aandurft, kan je vanaf de Euromast abseilen of tokkelen. Met abseilen ‘loop’ je in een verticale lijn via de buitenkant van het gebouw naar beneden. Uiteraard ben je voorzien van een veilige uitrusting die ook in de klimsport wordt gebruikt. Ga je tokkelen dan ga je via een diagonale lijn naar beneden. Je hangt hierbij in een soort kabelbaan waarmee je een snelheid tot wel 100 kilometer per uur bereikt. De nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, je dient alleen over een behoorlijke portie lef te beschikken. Tip: reserveer op tijd, deze attractie is erg populair en niet op alle dagen beschikbaar.

Categorie: Naar de site

Euromast Hotel

De luxueuze suites van de Euromast bevinden zich op een hoogte van 100 meter en torenen boven Rotterdam uit, met een spectaculair uitzicht op het stadscentrum en de haven.

Bekijk beschikbaarheid

Alles voor de kick: abseilen vanaf de Euromast.

Lees meer

In de omgeving van de Euromast

Sta je liever met beide benen op de grond? De Euromast is ook vanaf beneden een mooie bezienswaardigheid en in de omgeving is genoeg te beleven. Zo kan je in de buurt opstappen op de boten van Splash, Spido en de Waterbus voor een vaart door de haven van Rotterdam. Ook bezoek je in de buurt de Kunsthal: een modern architectonische parel van Rem Koolhaas waarin wisselende tentoonstellingen op het gebied van kunst en cultuur worden gepresenteerd.

Overnachten in de buurt

Naast dat u in de Euromast zelf kunt overnachten, vind je ook in de buurt een aantal bijzondere hotels. Breng bijvoorbeeld de nacht door op het stoomschip ss Rotterdam of verblijf in het iconische Hotel New York.

Vond je dit interessant? Ontdek meer