Maasvlakte Rotterdam
© Claire Droppert
Categorie:Rotterdam

De haven van Rotterdam

Benieuwd naar de grootste haven van Europa? Neem een kijkje in de haven van Rotterdam en laat u inspireren door de bedrijvigheid om u heen.

  • Beleef de haven die continu in ontwikkeling is.
  • Ontdek de haven van de toekomst.
  • Kom dichter bij de haven in FutureLand.

FutureLand

Kom dichter bij het hart van de haven. Vanaf informatiecentrum FutureLand (Europaweg 902, Rotterdam) heeft u een prachtig uitzicht over het havengebied. Vanaf dit punt kunt u een indrukwekkende rondvaart door het nieuwste havengebied maken, zelf een kraan opereren of een kijkje nemen achter de schermen van het havengebied in 360°. Futureland is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.

Verken de haven vanaf het water met Spido

De beste manier om de haven te zien, is aan boord van een Spido. Kies een van de rondvaarten, cruises of dagtrips en verken de bijzondere architectuur van Rotterdam, historische gebouwen en adembenemende uitzichten vanuit een goed uitgeruste en comfortabele boot. Tijdens de rondvaart van bijna anderhalf uur geniet u vanaf het water van de skyline van Rotterdam, vaart u langs gigantische containerkranen en kunt u voormalig cruiseschip SS Rotterdam bewonderen.

Delfshaven en Katendrecht

Als u toch in de buurt bent, is Delfshaven, een pittoreske haven vol historie, ook een bezoekje waard. Hier kunt u heerlijk eten en drinken, stevig stappen of een rustgevende wandeling maken.

Een steenworp verderop vindt u Katendrecht: de hippe en bruisende zeemansbuurt. Katendrecht is een droombestemming voor foodliefhebbers, het wemelt er van de leuke restaurants en bars vol karakter. Pronkstuk van de buurt is het SS Rotterdam, waar u de dag af kunt sluiten met een hapje en een drankje of een romantisch diner op het dek.

Tip van de redactie

Benieuwd naar hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij de haven van Rotterdam? Bezoek dan de Wereldhavendagen in september. De activiteiten variëren van rondleidingen over schepen, activiteiten op het water en spectaculaire demonstraties.

Vond je dit interessant? Ontdek meer