Brouwerij de Pelgrim Delfshaven
© Iris van den Broek
Categorie:Rotterdam

Delfshaven

Delfshaven is een van de gezelligste wijken van Rotterdam. Hier proeft u nog de sfeer van het vooroorlogse Rotterdam. Ontdek bijzondere plekken zoals de Pelgrimvaderskerk, stadsbrouwerij De Pelgrim en De Delft, een replica van een achttiende-eeuws oorlogsschip.

  • Delfshaven is een van de weinige plekken in Rotterdam die tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog gespaard is gebleven.
  • Drink een biertje bij brouwerij De Pelgrim, de enige stadsbrouwerij van Rotterdam.
  • Voel de geschiedenis bij de Pelgrimsvaderskerk of bij oorlogsschip De Delft.
Delfshaven is een kleine haven midden in het centrum van de stad met veel historische gebouwen. In tegenstelling tot een groot deel van Rotterdam is Delfshaven bij de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog gespaard gebleven. De rijke geschiedenis van de buurt, de architectuur en de vele cafés en restaurants maken uw bezoek de moeite waard.

Historie én bier proeven

Tijdens uw wandeling door Delshaven moet u zeker een kijkje nemen bij de Pelgrimvaderskerk. In deze mooie kerk kwamen de pelgrims samen voordat ze in 1620 de oceaan overstaken om naar Amerika te gaan. Delfshaven is ook de plek waar vrijwilligers bouwen aan De Delft, een replica van een achttiende-eeuws oorlogsschip. Ga langs op de werf en ontdek ook de collectie in het bijbehorende museum.

Uw bezoek aan Delfshaven is niet compleet zonder een biertje bij Stadsbrouwerij De Pelgrim. Proef écht Rotterdams bier en leer alles over bierbrouwen.

Tip van de redactie

Ontdek de leukste plekken in deze gezellige buurt eens op een andere manier en ga streetgolfen! Bij Café De Ooievaar huurt u een speciale golfset met een extra lichte bal en krijgt u de route van het parcours. Sla de golfbal langs 9 holes over oude bruggetjes, verradelijk keitjes en door smalle steegjes.

Vond je dit interessant? Ontdek meer