© StudioVollaersZwart via Rotterdam Make It Happen
Categorie:Rotterdam

Herbeleef het Eurovisie Songfestival 2021

Nederland mocht in 2021 dan eindelijk het Eurovisie Songfestival organiseren en wat was het een festijn! In Ahoy Rotterdam waren unieke optredens te zien met geweldig beeld, geluid, licht en special effects. De 65e editie van het Eurovisie Songfestival was een bijzonder editie. Nooit eerder was alles rond het Songfestival namelijk zó compleet online te volgen. Heb je het gemist of wil je nagenieten? Dat kan dus eenvoudig online.

  • Rotterdam was gaststad van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival.
  • Spectaculaire optredens met oogverblindende special effects!
  • Kijk het hele Eurovisie Songfestival 2021 terug.
Na twee jaar was het eindelijk zover, het Eurovisie Songfestival 2021 barstte los in Rotterdam! Het was het wachten waard, want het was een groot feest waar we allemaal aan toe waren. Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit aan muziek in combinatie met extravagante optredens. Van popmuziek naar rock tot aan elektro folklore muziek, alles kwam aan bod. Italië is de grote winnaar geworden en dat betekent dat het volgend jaar daar mag plaatsvinden. Maar voor nu genieten we nog wat er in Rotterdam is gebeurd. 

Host City Rotterdam

Rotterdam was gaststad van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival. Met het thema “Open Up”, nodigde Rotterdam je uit om jezelf open te stellen voor de ander, voor muziek, creativiteit en verandering. Verbinding tussen mensen stond dan ook centraal in Rotterdam. Het Eurovisie Songfestival is namelijk ooit gecreëerd na de Tweede Wereldoorlog om landen dichter bij elkaar te brengen door middel van muziek. Sindsdien heeft Eurovisie zich opengesteld voor nieuwe landen, concepten en is altijd vernieuwend, wat perfect past bij een stad als Rotterdam!

Rotterdam is een bruisende metropool met ruim 630.000 inwoners van 170 verschillende nationaliteiten. Daarmee waren alle deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival 2021 vertegenwoordigd binnen de lokale bevolking. Met zijn unieke urban vibe is Rotterdam een stoere en levendige stad. De typische Rotterdamse mentaliteit van durven én doen was dan ook zichtbaar rondom het Songfestival.

In de officiële ‘fanzone’ van het Eurovisie Songfestival, Eurovision Village, kun je gaststad Rotterdam leren kennen met behulp van een interactieve 3D-kaart waar je hotspots van de stad en culturele highlights te zien krijgt. Het hele jaar kun je het hier nog bekijken. Ook kun je er interviews en optredens in Rotterdam tijden de Eurovisie-week terugkijken.

The Power of water 

Tijdens de eerste halve finale gaf zangeres Davina Michelle samen met actrice Thekla Reuten een bijzondere op water geïnspireerde show genaamd “The Power of Water”. Het verhaal van water staat hier centraal. Water verbindt, is veerkrachtig en is een onlosmakelijk onderdeel van Nederland. Voor de unieke act zijn er opnames gemaakt op de Deltawerken en is door middel van augmented reality een wereld van water gecreëerd in Rotterdam Ahoy. Wil je meer weten over de geschiedenis van water in Nederland? Lees er alles over in onze Water Storyline.

The Power of Water by Davina Michelle

Postcards

Een klein maar belangrijk onderdeel van het Eurovisie Songfestival zijn de postcards die worden getoond voor de optredens van de artiesten. Deze postcards bieden een klein inzicht in de persoonlijkheid en het leven van de artiesten. Maar het gastland kan op deze manier pronken met unieke locaties dat het land te bieden heeft. Dit jaar werd een uniek concept bedacht: tiny house op een bijzondere locatie. In Nederland worden de tiny houses steeds populairder en sinds COVID-19 staat ons huis, en vooral de woonkamer, centraal in ons leven. In de postcards worden de tiny houses op bijzondere locaties in Nederland in beeld gebracht met als interieur persoonlijke spullen en de artiesten zelf. Ben je benieuwd op welke plekken de tiny houses stonden? Bekijk hier de playlist met alle postcards van het Eurovisie Songfestival 2021.

Online terugkijken

Op het YouTube-kanaal van Eurovision kun je alle optredens van het Eurovisie Songfestival 2021 terugkijken. Ook kun je de hele shows terugkijken en vind je filmpjes van o.a. de LookLab met NikkieTutorials waar ze de artiesten interviewde terug. Veel kijkplezier!

Vond je dit interessant? Ontdek meer