Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
© Johannes Schwartz via Het Nieuwe Instituut
Categorie:Musea in Rotterdam

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut informeert, inspireert en stimuleert bezoekers op het gebied van vormgeven van de leefruimte. Het verleden, het heden en de toekomst van architectuur worden in Het Nieuwe Instituut getoond en besproken. Het instituut is zowel open voor professionals als voor een algemeen publiek. 

  • Heeft één van 's werelds grootste architectuurcollecties.
  • Er worden unieke tentoonstellingen en debatten georganiseerd.
  • Het werk van elke beroemde Nederlandse architect is te zien.
Adres:
Museumpark 25
3015CB Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Collecties en Exposities 

Het Nieuwe Instituut heeft een van 's werelds grootste architectuurcollecties. Het archief en de bibliotheek bevatten schetsen, tijdschriften, maquettes, foto's en meer dan 35.000 boeken over architectuur. Hier is het werk van elke beroemde Nederlandse architect sinds 1800 te zien.  

Er zijn exposities en symposiums over landschapsarchitectuur en over stedelijk, interieur-, industrieel en grafisch ontwerp. Er wordt gesproken over zowel nationale als internationale ontwikkelingen. 

De Top van de Architectuur 

Voor professionals, architectuurstudenten en iedereen met een zwak voor het vakgebied is een bezoek aan Het Nieuwe Instituut een must. Het instituut biedt rondleidingen, onderwijsprogramma's en lezingen voor professionals, (buitenlandse) studenten en kinderen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer