© Sylvia Alonso
Categorie:Musea in Rotterdam

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is de plek om kennis te maken met fotografie in Nederland. Gesitueerd in het voormalig pakhuis presenteert het Nederlands Fotomuseum de 150 archieven van Nederlandse fotografen en een schitterend overzicht van honderd jaar Nederlandse fotografiegeschiedenis. De Nederlandse fotografie wordt gepresenteerd aan de hand van tentoonstellingen, video’s, verhalen, boeken en hedendaagse technieken, waarmee u door de digitale collectie kunt surfen.

  • Zie honderd jaar aan Nederlandse fotografiegeschiedenis.
  • Bewonder historische en hedendaagse, nationale en internationale fotografie.
  • Spit door de gigantische collectie.
Adres:
Wilhelminakade 332
3072AR Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De collectie

De collectie van het Nederlands Fotomuseum is gigantisch. Alleen al de digitale collectie bestaat uit 120.000 foto’s. Wandel door het museum en u passeert het werk van grote namen, oud World Press Photo winnaars en jong talent. Single shots en bijzondere fotoprojecten wisselen elkaar af en tonen een brede variëteit aan thema’s.

Uw drang naar kennis over fotografie kunt u het beste stillen in de bibliotheek van het Nederlands Fotomuseum. De bibliotheek beschikt over meer dan 20.000 boeken fotografie en 60 abonnementen op binnen- en buitenlandse fotografietijdschriften.

Bezoek het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is gelegen op de Kop van Zuid in Rotterdam en wordt omringd door andere Rotterdamse trekpleisters, waaronder Hotel New York, de Maastoren en de watertaxi. Het museum is voor iedereen toegankelijk en alleen op maandag gesloten. In de museumwinkel kunt u de mooiste foto’s van de collectie kopen als souvenir.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer