Spido Erasmusbrug
© Peter Schmidt
Categorie:Rotterdam

Spido havenrondvaart

Rotterdams haven- en zeevaardersgeschiedenis ervaart u het allerbeste vanaf het water. De iconische Spido boten varen langs de meest fascinerende delen van de Maas en de haven van Rotterdam en geven behalve een kijkje in het verleden van de stad ook een beeld van de moderne innovaties. Aan boord van een Spido is de beste plek om de moderne skyline en internationaal befaamde architectuur van de stad te bewonderen.

  • Verwonder u over de skyline en architectuur van Rotterdam vanaf het water.
  • Leer de geschiedenis van een van de grootste en oudste havens ter wereld.
  • Kies een rondvaart, dagtrip of themacruise om het beste van Rotterdam te ervaren.

Ervaar de haven van Rotterdam

De maritieme geschiedenis van Rotterdam gaat eeuwen terug en heeft het Rotterdam van vandaag de dag vervormd. Als grootste haven van Europa – en voor lange tijd ook de grootste van de wereld – verbond Rotterdam Europa met de Verenigde Staten. De Holland-Amerika Lijn vervoerde tienduizenden reizigers samen met vracht van Rotterdam naar New York.

Vandaag de dag biedt de haven naast een fascinerend kijkje in het verleden van de stad ook een blik op de moderne architectuur en innovatie die Rotterdam onderscheidt van andere steden. De beste manier om alles te zien, is aan boord van een Spido. De vloot van rondvaartboten vaart over de Maas en langs de interessantste plekken van de haven. Kies een van de rondvaarten, cruises of dagtrips en verken de bijzondere architectuur van Rotterdam, historische gebouwen en adembenemende uitzichten vanuit een goed uitgeruste en comfortabele boot.

Rotterdam vanaf het water

Spido werd in 1919 opgericht om transport door de haven te regelen. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg het een nieuwe bestemming als rondvaartbedrijf dat tours langs de nieuwe gebouwen en bruggen van de haven gaf. Een gemiddelde tour door de havens vaart langs de historische scheepswerven en havens van het Rotterdamse Scheepvaartkwartier en doet ook het Hotel New York, het voormalige hoofdkwartier van de Holland-Amerika Lijn aan.  

Aan boord van de boot kunt u goed genieten van het uitzicht op de opmerkelijke architectuur van Rotterdam. Na de Tweede Wereldoorlog is het stadscentrum grotendeels herbouwd en de gebouwen, wolkenkrabbers en bruggen zijn ontworpen met vooruitstrevende visie. De Erasmusbrug (ook wel bekend als ‘de Zwaan’), de Euromast en de moderne wolkenkrabbers langs de Wilhelminakade zijn treffende voorbeelden van die opvallende architectuurstijl. Vanaf het open bovendek van een Spidoboot kunt u fantastische foto’s maken. Drankjes en snacks zijn aan boord te koop.  

Bijzondere rondvaarten

Spido organiseert naast de populaire havenrondvaarten, ook dagtrips en thema cruises. Ga op een uitgebreide tour door de haven van Rotterdam of maak een dagtrip naar de Maasvlakte 2. Kies voor een Hop on, hop off combiticket en combineer boot en bus om Rotterdam op uw eigen tempo te bekijken. U kunt zelfs een Spidoticket combineren met een toegangskaartje voor andere attracties, zoals het Wereldmuseum, het Maritiem Museum of de Euromast.  Ook organiseert Spido seizoensgebonden tours.

Toegankelijkheid

Alle Spidoboten zijn rolstoeltoegankelijk.

Tip van de redactie

Ga dineren bij de authentieke oesterbar van Hotel New York: een inspirerende historische locatie waar de passagiers vroeger in de rij stonden om tickets voor de overtocht naar Amerika te kopen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer