© Claire Droppert via Rotterdammakeithappen
Categorie:Rotterdam

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Van eiken en coniferen tot en met cactussen en vetplanten. Trompenburg Tuinen & Arboretum huist een schitterende collectie aan bomen, struiken, planten, bollen en knollen in het centrum van Rotterdam. U kunt de Trompenburg Tuinen het hele jaar bezoeken, wandelingen maken onder begeleiding van een gids, groene workshops volgen en genieten van koffie met gebak in het theehuis.

  • Bezoek deze prachtig aangelegde plantentuin.
  • Doe mee aan een zondagmiddagwandeling.
  • Geniet van een lunch in het Theehuis.
Adres:
Honingerdijk 86
3062NX Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De tuin van Rotterdam

Test uw kennis van planten in de Trompenburg Tuinen waar de gehele collectie bomen, struiken en planten is voorzien van bordjes met tekst en uitleg. Plantenliefhebbers van over de hele wereld zijn u al voor geweest, maar ook de inwoners van Rotterdam weten het park te vinden. Trompenburg is namelijk een oase van rust middenin de wereldstad Rotterdam. Met of zonder gids staat het u vrij om te wandelen langs het perenhof, de goudvisvijver, het eikenprieel en een tiental andere tuinen. Het is de moeite waard om de Trompenburg tuinen meerdere malen per jaar te bezoeken, want het aanblik van het park verandert ieder seizoen.

Bereikbaarheid Trompenburg

Trompenburg Tuinen & Arboretum biedt zeven hectare natuurschoon, die alleen van half december tot half januari zijn gesloten. De rest van het jaar kunt u voor een relatief klein bedrag genieten van het groen in de stad. Het park is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel. U kunt Trompenburg bereiken met tram 21 richting De Esch of de auto voor de deur parkeren (alleen in het weekend gratis parkeren).

Vond je dit interessant? Ontdek meer