© Ossip van Duivenbode via Rotterdammakeithappen
Categorie:Rotterdam

Wilhelminakade

De Wilhelminakade langs de rivier de Maas is de beroemde pier van Rotterdam. Tussen 1901 en 1971 voeren schepen van Rotterdam naar New York en weer terug. De Holland-Amerika Lijn was voor veel (Oost) Europeanen de poort naar Amerika, vooral tijdens de Eerste Wereldoorlog.

  • Neem een kijkje op de beroemdste pier van Rotterdam.
  • Lekker en bijzonder uit eten? Hotel New York staat bekend om haar oesterbar.
  • Liefhebbers van architectuur kunnen genieten van de gedurfde wolkenkrabbers.

Rotterdam en New York

Er bestaat een sterke band tussen Rotterdam en New York. Sinds 1873 voeren er schepen tussen de twee steden. Tegenwoordig heeft de Rotterdamse architectuur ook een Amerikaans karakter.

Langs de Wilhelminakade steken wolkenkrabbers hoog de lucht in. Hoe hoger, hoe beter schijnt het motto van de architecten te zijn. De gemiddelde hoogte van de gebouwen ligt rond de 150 meter en de meeste van hen zijn gebouwd met behulp van de nieuwste duurzame technieken en naar gedurfde ontwerpen.

Geniet van de skyline

Het enige overgebleven originele gebouw aan de Wilhelminakade in Rotterdam (dat er al stond voor het bombardement in 1940) is Hotel New York. Dit voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn is nu een hotel en restaurant waar u een hapje en een drankje kunt nemen terwijl u van de skyline van Rotterdam geniet.

Categorie: Naar de site

Hotel New York

Unieke hotelkamers met uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer