© Visit Utrecht
Categorie:Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht werd in het oorlogsjaar 1941 gebouwd aan de rand van de Utrechtse binnenstad tussen het Lucas Bolwerk en het Lepelenburg. De schouwburg van Utrecht biedt een uitgebreid programma en trekt jaarlijks een kwart miljoen bezoekers. Een van de hoogtepunten van het jaar is het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht.

Adres:
Lucasbolwerk 24
3512EJ Utrecht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Architect Dudok

De Stadsschouwburg Utrecht is typisch ontwerp van architect W.M. Dudok. Het theater heeft een grote zaal, de Douwe Egbertszaal, die plaats biedt aan 965 bezoekers. De Blauwe Zaal is de kleinere zaal van de Stadsschouwburg Utrecht en heeft ruimte aan 225 bezoekers. De eerste voorstelling vond plaats in september 1941 en door diverse renovaties is het theater meegegaan met zijn tijd.

Theaterarrangementen

Wilt u een voorstelling bekijken in de Stadsschouwburg Utrecht, bekijk dan ook de diverse theaterarrangementen. Bent u met een grote groep dan kunt u genieten van diverse voordelen. Met pauze arrangement staat er een tafeltje voor u klaar met een drankje en borrelhappen. Voor studenten bestaat de mogelijkheid om een uur voor aanvang van een voorstelling de laatste kaarten te kopen tegen een gereduceerd tarief.

Vond je dit interessant? Ontdek meer