UKI Hotel in Utrecht
© Bastiaan van Schip
Categorie:Utrecht

Zeven unieke overnachtingsmogelijkheden in Utrecht

Utrecht is met zijn oude binnenstad, fraaie grachten en levendige cultuur beslist een bezoek waard. Er zijn volop interessante accommodaties in de stad te vinden, zoals een hotel in een voormalig ooglijdersgasthuis, een verbouwd kasteel en een stijlvolle werfkelder waar u als enige te gast bent. Als u behoefte heeft om in een landelijke omgeving te overnachten, dan zijn er in de buurt talloze mogelijkheden om aan de drukte te ontsnappen.

  • Geniet van een onvergetelijk verblijf in een unieke accommodatie in Utrecht.
  • Leer historisch Utrecht kennen tijdens uw overnachting in een voormalige rechtbank, een ziekenhuis of zelfs een kasteel.
  • Geniet van de natuur tijdens uw verblijf in Utrecht.
Adres:
Domplein 9
3512JC Utrecht
Toon locatie in Google Maps

UKI-Hotel

Overnacht in een dertiende-eeuwse werfkelder tijdens uw verblijf in het UKI-Hotel. Dit sfeervolle hotel is een geweldige combinatie van een modern interieur met een echte historische locatie in het hartje van Utrecht. U bent de enige gast in dit eenkamerhotel, waar de fantastische musea en restaurants van de stad vlak naast de deur liggen.

Marnemoende – Utrechts kampeervlot

Overnacht op een kampeervlot midden in het natuur- en recreatiegebied ‘de Hollandse IJssel’ voor een onvergetelijke belevenis.  Twee vlotten liggen aan een griendeiland, de derde ligt op het water tussen het riet, waardoor u volledig tot rust komt. Als u zin krijgt om wat cultuur op te snuiven, stapt u in een kano en peddelt u in een uurtje naar het historische IJsselstein.

Parc Broekhuizen

Verwen uzelf op een verblijf in Parc Broekhuizen, een fantastisch boutique hotel dat in een voormalig landhuis is gevestigd, omringd door een park waarin het heerlijk wandelen en fietsen is. De kamers zijn chic en toch gezellig en de medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Geniet ook van een diner in restaurant Voltaire in het hotel, dat in 2018 zijn eerste Michelin-ster ontving.

Eye Hotel

Het Eye Hotel, gehuisvest in een voormalig ooglijdersgasthuis, beschikt over 36 kamers met ieder een uniek ontwerp. Elke kamer heeft een vintage-sfeer en een thema dat iets met ogen te maken heeft wat zorgt voor een aangename charme. Vanuit elk raam heeft u een geweldig uitzicht op de stad en door de locatie in het hartje van Utrecht is dit een ideale uitvalsbasis. Gezinnen zijn welkom en het is mogelijk om een kamer met een extra bed of wieg te boeken voor uw kleintje.

Court Hotel

Het Court Hotel, ooit het domein van rechters en advocaten, kan bogen op een geschiedenis die teruggaat tot in het jaar 1054. Vandaag de dag verwelkomt het zijn gasten in 27 lichte kamers in het centrum van de stad, vlak naast de beroemde Domtoren. Het interieur van elke kamer is geïnspireerd op het fascinerende verleden van het hotel, terwijl de kamers toch modern aandoen. Strijk voor een heerlijke lunch neer op het fantastische terras van het restaurant van het hotel, De Rechtbank.

Mother Goose Hotel

Het verleden komt tot leven in het Mother Goose Hotel dat gevestigd is in een honderden jaren oud stadskasteel dat allerlei bestemmingen heeft gekend, van boekwinkel tot kraakpand. Elke uniek ontworpen kamer heeft elementen waaruit de lange historie van het pand blijkt, zoals houten balken of oude bakstenen. Als u zin hebt in een avontuur, stapt u gewoon de deur uit en begint u uw ontdekkingsreis op de Ganzenmarkt, een gezellig plein vol cafés in het hartje van Utrecht.

Castle Kerckebosch

Het ruim 120 jaar oude Kasteel Kerckebosch ziet er sprookjesachtig uit en ligt in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Geniet 's avonds van een cocktail bij het haardvuur in de statige hal alvorens aan tafel te gaan in het uitstekende Restaurant Kerckebosch. Als u op zoek bent naar een echt unieke ervaring, boek dan een nacht in de Toren Suite en slaap in een handgesneden hemelbed.

Vond je dit interessant? Ontdek meer