Volendam view from water
© Steve Estvanik via Shutterstock

Volendam

In Volendam, het beroemdste vissersdorp van Nederland, is het hele jaar van alles te doen. Neem een kijkje in de gezellige haven met oud-Hollandse schepen en maak een boottochtje naar Marken. Of laat u fotograferen in traditionele Volendammer klederdracht en leer meer over de historie van Volendam in één van de musea. Echt, Volendam is zo veelzijdig, daar heeft u absoluut meer dan een dag voor nodig.

Ontdek de IJsselmeer regio

Ontdek bezienswaardigheden van de IJsselmeer-regio midden in Nederland. Bezoek Volendam, de Afsluitdijk en Batavialand en ga varen en fietsen door de natuur.

Lees meer

Ontdek Volendam

Op fietsafstand van Amsterdam, gelegen aan het IJsselmeer, vindt u Nederlands beroemdste vissersdorp Volendam; een aanrader voor iedereen die het authentieke Nederland wil ontdekken.

Bezienswaardigheden
Volendam biedt talloze attracties en bezienswaardigheden die het dorpje tot een ideale bestemming maken. Laat uzelf bijvoorbeeld fotograferen in traditionele klederdracht en eet een visje op de Dijk. Neem de Volendam-Marken Express naar het dorpje Marken of ontdek meer over de geschiedenis en folklore in één van de musea zoals het Volendams Museum of de Cheese Factory Volendam.

Accommodatie
Eén dag in Volendam is beslist te kort. Boek daarom een heerlijke accommodatie in Volendam en overnacht bijvoorbeeld in het historische kunstenaarshotel Spaander. Ook is het Marinapark Volendam met de typische Volendamse huisjes een aanrader en ideaal voor het hele gezin.

Bereikbaarheid
Volendam ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer (per bus) naar Volendam te reizen. Maar de mooiste manier is op de fiets vanuit Amsterdam dwars door de polders naar Volendam.

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Volendam

Met het openbaar vervoer

Er gaat een buslijn vanuit Amsterdam naar Volendam. Of komt u met de fiets? Door de polders en langs dorpjes is een fietstocht van circa 25 kilometer vanuit Amsterdam.

Met de auto

Volendam ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.