© Shutterstock
Categorie:Volendam

3x musea in Volendam

Wilt u meer leren over de geschiedenis van het vissersdorp Volendam? Bezoek dan zeker een museum tijdens uw bezoek aan Volendam. We hebben er drie op een rijtje gezet voor u.

  • Leer meer over de rijke historie en folklore van het beroemde dorp in het Volendams museum.
  • Bekijk hoe het palingroken in zijn werk ging bij het Palingsound Museum.
  • Proef de Volendamse kaas in de Cheese Factory Volendam.

1. Het Volendams Museum

In het Volendams Museum leert u over de rijke historie en folklore van het beroemde vissersdorp. U ontdekt er waarom Volendam zo populair is en u kunt er een bezoek brengen aan het sigarenbandjeshuisje. Hier ziet u het werk van een vroegere Volendammer monnik, die 11 miljoen sigarenbandjes tot fraaie mozaïeken heeft gemaakt.

2. Palingsound Museum en palingrokerij

Dit museum draait allemaal om de beroemde palingsound: een typisch Volendamse muziekstijl waaruit veel talent is voortgekomen. Veel bekende Volendammers zongen dit genre en er is een hoop Nederlands talent uit voortgekomen. Ook kunt u er bekijken hoe het palingroken in z’n werk gaat en een lekker stukje gerookte paling proeven.

3. Cheese Factory Volendam

De Cheese Factory is een kaasfabriek en museum ineen. U ziet er hoe kaas door de eeuwen heen gemaakt werd en hoe de echte Volendamse kaas bereid wordt. Uiteraard kunt u ter plekke deze heerlijke verse kazen proeven en kopen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer