Nederland gastland Eurovision 2020 - Holland.com

Eurovision 2020

12 points! Het Eurovisie Songfestival is elk jaar een enorm feest waar miljoenen liefhebbers van genieten, zowel live als in de cafés en huiskamers via tv of social media. Alweer 44 jaar geleden heeft Nederland voor het laatst gewonnen, maar nu komt het evenement eindelijk terug op Nederlandse bodem. Dankzij de topprestatie van Duncan Laurence in 2019 is Nederland in 2020 gastland van het Eurovisie Songfestival.

  • Hét evenement dat muzikaal Europa verenigt, stem op uw favoriete artiest.
  • Elk jaar weer spectaculaire momenten, memorabele shows en spetterende outfits.
  • Beleef het van dichtbij en met elkaar: drie avonden vol verrassende optredens.

Het Eurovisiesongfestival bestaat al sinds 1956 en wordt elk jaar georganiseerd en uitgezonden op televisie. Deelnemende landen uit Europa en daarbuiten sturen elk één liedje in. De artiesten treden op voor zowel een vakjury als voor de televisiekijkers en aanwezige toeschouwers. Ruim 180 miljoen mensen bekijken de live uitzendingen op televisie of via internet, ze kunnen stemmen op hun favoriet. Men mag niet op het eigen land stemmen. Het winnende land krijgt de eer om het festival het volgende jaar te mogen organiseren. In 2019 heeft de Nederlandse inzending Duncan Laurence gewonnen met het lied Arcade.

Eurovision 2020 feestweek

Tijdens twee halve finales op dinsdag en donderdag worden 2x tien landen gekozen die mogen optreden in de grote finale op zaterdagavond. Een aantal landen is al verzekerd van een plek in de finale: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en gastland Nederland.

In welke stad wordt Eurovision 2020 georganiseerd?

Het is nog niet bekend in welke stad het Eurovision songfestival zal plaatsvinden. Steden als Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Breda, Den Bosch en Arnhem hebben al laten weten het evenement graag te ontvangen.