Foto: © Iris van den Broek

Rotterdam is gaststad Songfestival 2020

3 van 3 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam. De Maasstad staat dan 2 weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld.

  • Laat u betoveren door de urban city vibe en het uitgesproken karakter van Rotterdam.
  • Beleef het Songfestival in Ahoy, een fantastische locatie voor grote evenementen.
  • Ontmoet fans uit alle landen op het gratis festivalterrein en bij meezingavonden in de stad.

Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, een 'urban vibe' en een bruisende mix van vernieuwende architectuur en uitdagende kunst en cultuur. Voor liefhebbers van het Eurovisie Songfestival is het een geweldige stad om te bezoeken.

TV-shows in Ahoy

De grote tv-shows van het Eurovisie Songfestival vinden plaats in Ahoy, een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland. Songfestivalfans kunnen hier repetitieshows bijwonen, de twee halve finales en natuurlijk de afsluitende grote finale.

Festivalterrein Eurovision Village

Op een aansprekende plek in Rotterdam komt een gratis toegankelijk Eurovision Village. Dit festivalterrein biedt podium aan diverse artiesten van het Eurovision Songfestival, aan nieuw talent en gevestigde namen uit stad en land. Verder worden overal in de stad clubavonden, concerten, tentoonstellingen en meezingfeesten gehouden. Een van die locaties is de Maassilo, een voormalige graansilo, waar Duncan Laurence zijn winnende nummer Arcade (2019) opnam.

Wilt u het feest ook ter plekke meemaken? Bekijk de accommodaties in Rotterdam

Eurovision 2020

Beleef de voorpret over het internationale muziekspektakel dat in mei in Nederland plaatsvindt.

Rotterdam for Real