Ontdek de natuur

Adem weldadig frisse boslucht in, fiets een heerlijke picknick tegemoet, spot wilde dieren tijdens een spannende safari en beleef de natuur van heel dichtbij. Er zijn zoveel leuke en bijzondere manieren om de Nederlandse natuur te ontdekken. De natuurgebieden, nationale parken en nationale landschappen van Nederland bieden u prachtige flora en fauna en zijn bovendien een oase van rust. Een vakantie in de natuur is puur genieten!

De natuurgebieden van Nederland

Bezoek de mooiste natuurgebieden van Nederland en geniet van de rust, ruimte en unieke flora en fauna.

Lees meer
Beleef de natuur

Dwars door de natuur

Fietsvakanties langs meren, weide en door prachtige bossen.

Lees meer

Prachtige fietsroutes door de natuur

Kom heerlijk fietsen door de natuur! Kies uit prachtige fietsroutes in heel Nederland.

Lees meer
Overnachten in de natuur

Ontdek de mooiste natuur in Nederland

Nederland telt veertig natuurreservaten (20 Nationale Landschappen en 20 Nationale Parken) die door u ontdekt kunnen worden. Ieder natuurreservaat heeft een of meerdere unieke karakteristieke kenmerken en tezamen vertellen zij het verhaal van Nederland.

De Veluwe is waarschijnlijk het meest bekende natuurgebied in Nederland met haar prachtige natuurparken zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Ontdek De Hoge Veluwe op een gratis witte fiets of tijdens een spannende safari.

De Waddenzee is het grootste getijdengebied van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst. Onder leiding van een gids kunt u over de zeebodem wandelen. On Flevoland bevinden zich de Oostvaardersplassen. Ontdek dit schitterende moerasgebied met ruige grasvlaktes en bijzondere dieren. Maar ook de stranden van Zeeland, de heuvels van Limburg, de Brabantse woestijn (de Loonse en Drunense Duinen), het Venetië van de lage landen (Weerribben-Wieden) en andere natuurreservaten zullen u de adem benemen.

Fietstochten door de natuur
De mooiste manier om Nederlandse natuur  te ontdekken is op de fiets! U komt op de mooiste plekjes, geniet van de buitenlucht en u heeft alle tijd om de omgeving in u op te nemen. Ontdek de mooiste fietstochten door de natuur of boek een compleet verzorgde fietsvakantie in Nederland.

Vakantiehuizen in de natuur
Een vakantiehuis in de natuur is een ideale manier om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Stelt u zich eens voor hoe het is om de deur open te doen en direct de heide op of het bos in te lopen. Bekijk ons aanbod van vakantiehuizen in de natuur en vind het vakantiehuis dat bij u past.