Bekijk Nederland in bloei

5.406 keer bekeken

195 van 242 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederland in het voorjaar is één en al kleur. Bekijk de schitterende bollenvelden vol kleurrijke bloemen, bezoek de Keukenhof of ga rondsnuffelen op een bloemenmarkt. Daar wordt een mens vrolijk van!

  • Meer dan 7 miljoen bloemen in bloei op de Keukenhof.
  • Mis 's werelds mooiste bloemencorso niet!
  • Een ‘must see’ in Amsterdam: de drijvende bloemenmarkt.

Denkt u aan Nederland, dan denkt u vast aan molens, klompen en... tulpen. U ziet uitgestrekte velden, verdeeld in rechte banen, vol tulpen, narcissen, en hyacinten in de mooiste kleuren. Ook dit voorjaar kunt u hiervan genieten, in de bollenstreek rondom Leiden.

Geef de lente kleur!

Tijdens de bloeiperiode van de bollen is deze streek misschien wel de kleurrijkste ter wereld. Het begint met de krokussen en dan, van eind maart tot eind mei, begint de bloei van de tulpen, narcissen en hyacinten. In de nazomer zorgen de gladiolen, dahlia's, anjers en asters voor een tweede kleurexplosie in dit gebied rond Lisse, Hillegom en Sassenheim.

Bezoek de Keukenhof

Bent u in het voorjaar in de buurt van de bollenstreek, dan is een bezoek aan de Keukenhof echt een aanrader. Hier ziet u, op het prachtige Landgoed Keukenhof uit 1642, een park van 32 hectare vol mooie bolgewassen. Er zijn meer dan 7 miljoen bloemen te zien, er zijn prachtige paviljoenen én er zijn leuke exposities.

Bloemencorso

Dat er van narcissen, hyacinten en tulpen de meest wonderlijke creaties gemaakt kunnen worden, kunt u zien tijdens het jaarlijkse Bloemencorso. Een prachtig kleurrijk spektakel, waarbij enorme praalwagens en rijkelijk versierde auto's met bloemen een route van Noordwijk naar Haarlem rijden.

© Marcel Verheggen

Bloemenmarkt Amsterdam

Voor de echte bloemenliefhebber is de bloemenmarkt in Amsterdam natuurlijk een 'must'. Deze markt, die u vindt aan het Singel, tussen het Koningsplein en Muntplein, bevindt zich eigenlijk op een aantal boten in de gracht. Dit stamt uit de tijd dat de bloemen dagelijks werden aangevoerd over het water. Inmiddels liggen ze er permanent en is het één van de grote trekpleisters in Amsterdam.

Wilt u dit voorjaar kleurrijk beginnen, breng dan een bezoek aan de bollenstreek en de bloemenmarkt in Amsterdam. Bekijk hier vast onze accommodaties en boek snel. Of boek een compleet verzorgde fietsvakantie om per fiets te bollenstreek te verkennen.

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

Er zijn diverse bloemencorso's in Nederland. U kunt naar het bloemencorso in de bollenstreek, naar Lichtenvoorde of Zundert. Deze vinden op verschillende data plaats.

Lees meer

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

De Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei. Dat is de periode dat de bloemen in bloei staan.

Lees meer

Tulpenvelden vindt u in de bollenstreek rond de Keukenhof, in de Noordoostpolder en in de kop van Noord-Holland.

Lees meer

Tulips and other flowers mainly bloom during spring. March through May is therefore the best time to visit the Netherlands if you want to watch them in bloom. The world's most beautiful spring park, the Keukenhof, is open during this time.

Lees meer

Fietsvakantie: Bollenvelden

Ontdek de mooiste Hollandse natuur en cultuur tijdens een 8 daagse fietstocht.

Lees meer

Ontdek de mooiste fietsvakanties

Wilt u Nederland per fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod van compleet verzorgde fietsvakanties. De fietsroutes zijn volledig verzorgd, inclusief het transport van uw bagage!

Bekijk het aanbod
Bekijk deze video: Goedemorgen

Nederland heeft talrijke, prachtige natuurgebieden en -parken waar je heerlijk kan wandelen.