Waddenzee Werelderfgoed

Sinds 2009 heeft de Waddenzee de status van ENESCO Werelderfgoed, een natuurgebied uniek in de wereld. Het eeuwenoude ritme van eb en vloed is hier allesbepalend en ervaart u overal.

Laad foto's
  • Ga op ontdekkingsreis door kwelders en duinen.
  • Loop over de bodem van de zee.
  • Ontdek de duizenden sterren aan de donkere hemel.

Weer, wind en water zorgen voor de mooiste wilde natuur. Ga op ontdekkingsreis door kwelders en duinen of loop bij laag water over de bodem van de zee.

Wandelen over de bodem van de zee

Lopen over de bodem van de zee is een unieke ervaring, die een bezoek aan Wadden Werelderfgoed onvergetelijk maakt. Trotseer het slik en geniet onderweg van zilte zeelucht en oneindige vergezichten. Wadlooptochten vertrekken vanaf de Groningse, Friese en Noord-Hollandse kust. Ga altijd wadlopen onder deskundige begeleiding van een gids.

Dark Sky Park

Boven het hele Waddengebied strekt zich de donkerste hemel uit die Nederland kent. Nationaal Park Lauwersmeer en de Boschplaat op Terschelling, zijn een officieel Dark Sky Park. Er worden nachtelijke wandelingen georganiseerd waarbij u de nachtdieren hoort ontwaken en sterren kunt tellen.

Thuis voor miljoenen vogels

Op geen andere plek in Nederland zijn zoveel vogels te zien als in het waddengebied. Sommigen maken er een tussenstop tijdens hun trektocht naar het zuiden en anderen verblijven er om te broeden of nieuwe krachten op te doen. In het hele Waddenzee Werelderfgoed zijn vogelkijkhutten te vinden. De Kiekkaaste, in het uiterste oosten, is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland. Deze biedt zicht op honderden bonte strandlopers en met een beetje geluk een paar zeehonden.

Waddenzee Werelderfgoed