Attracties

Pretparken in Nederland

51 van 73 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In Nederland vindt u tal van pretparken, sommige zelfs met een camping of vakantiepark, zodat u na u bezoek de nacht door kunt brengen in de directe omgeving. Wij hebben de bekendste themaparken van Nederland voor u op een rijtje gezet.

  • Achterbahnen und Märchenwelten – die holländischen Freizeitparks bieten großen und kleinen Kindern abenteuerliche Erlebnisse.
  • Auch den größten Spielplatz Europas finden Sie in Holland.
  • In der Nähe der Freizeitparks warten viele schöne Übernachtungsmöglichkeiten.

Welke pretparken zijn er in Nederland?

In Biddinghuizen vindt u attractiepark Walibi Holland, het thuis van één van de hoogste achtbanen ter wereld, de Goliath. Behalve de Goliath heeft Walibi Holland ook achtbanen zoals El Condor, een hangende achtbaan of de houten achtbaan Robin Hood. Maar ook aan de allerkleinste is gedacht: voor hun zijn er attracties zoals de draaimolen en het reuzenrad.

Walibi Holland

De grootste speeltuin van Europa vindt u in Nederland! Kinder kunnen hun hart ophalen bij Linnaeushof in de buurt van Haarlem. Meer dan 350 speeltoestellen zoals trampolines, draaimolens, kabelbanen, schommels en klimrekken bieden kinderen van alle leeftijden urenlang vermaak.

Centraal gelegen tussen stad (Den Haag) en strand ligt attractiepark Duinrell met avontuurlijk zwembad Tikibad. In Duinrell zorgen achtbanen, waterglijbanen, het reuzenrad en de Waterspin voor kriebels in de buik. Ook in Duinrell is er voldoende te doen voor de allerkleinsten. Duinrell heeft overigens ook een camping en vakantiepark, ideal voor een vakantie met het hele gezin!

Het grootste pretpark van Nederland, de Efteling, staat volledig in het teken van sprookjes. In het Sprookjesbos staat u oog in oog met personages uit bekende sprookjes. Maar de Efteling heeft ook achtbanen, spannende darkrides en een wildwaterbaan. Overnacht bovendien in de stijl van uw favoriete sprookje in het Efteling Hotel of vakantiepark Bosrijk.

Pretpark Drievliet ligt in de buurt van Den Haag en heeft naast verschillende shows een scala aan attracties voor het hele gezin: van de Delftsblauwe carrousel, het piratenschip en de sprooktrein tot het reuzenrad en de reuzenglijbaan.

In Attractiepark Slagharen, vlakbij de Duitse grens, wachten meer dan 40 spannende attracties op u. Ervaar de vrije val, hang ondersteboven in de Flying Cloud of vlieg met de Apollo rond de maan. Maar ook voor de wat rustigere bezoekers heeft Slagharen genoeg te bieden, zoals theatershows en straattheater.

De elf spectaculaire waterglijbanen en meer dan dertig andere attracties en shows van pretpark Hellendoorn zijn leuk voor jong én oud. Een bezoek aan Hellendoorn is perfect te combineren met een verkenningstocht door de prachtige provincie Overijssel.

Accommodaties in de buurt van een pretpark

Overnachten in de buurt van een pretpark? Wij hebben de leukste kindvriendelijke vakantiehuizen en appartementen voor u op een rijtje gezet. Via de zoekfilter kunt u zien welke vakantiewoningen zijn uitgerust met een kinderstoel, kinderbed, box en speeltoestellen.

Holland Ticket Shop

Reservieren Sie Ihre Tickets für Museen & Sehenswürdigkeiten in den Niederlanden über unseren Ticket Shop und sparen Sie mit Kombinationsangeboten!

Attraktionen

Efteling

Entdecken Sie Efteling, den größten Freizeitpark Hollands.

Ferienhaus

Ob Ferienhaus auf dem Land, am Meer oder mitten in der Stadt – die Auswahl ist groß!