© Jay Wennington
Categorie:Drenthe

7x restaurants in Drenthe

Bent u een dagje in Emmen of Assen, of misschien op vakantie in Drenthe? Verdoe geen tijd met het zoeken naar een geschikt restaurant. We hebben voor u alvast een selectie gemaakt, van landelijk fine dining tot een gezellig terras dichtbij de winkels in de stad.

  • Schuif aan bij de open haard in een knus restaurant na een winterse wandeling.
  • Proef de Drentse streekgerechten en culinaire creaties in toprestaurants van Drenthe.
  • Combineer uw bezoek aan de hunebedden met een ontspannen moment op een terras.

Wij hebben voor u 7 mooie restaurants in Drenthe geselecteerd: 

1. Restaurant De Loohoeve*

Afgelegen op het Drentse platteland? Hiervoor rijdt u een stukje om. De Loohoeve is gelauwerd met een Michelinster en meerdere prijzen. Ook voor vegetarische fijnproevers staan er smaakvolle en gewaagde creaties op het menu. 

Adres: Hoofdstraat 20, Schoonloo 

2. Restaurant De Sluiswachter

Uit eten op een toplocatie aan het water, dit is pure romantiek. In de zomer zit u op het terras in de tuin, in de winter geniet u van het intieme karakter van de eetkamer. De Sluiswachter serveert wisselende verrassingsmenu’s van vier tot zes gangen, afgestemd op producten uit het seizoen.

Adres: Dieversluis 2, Dwingeloo 

3. Restaurant De Huiskamer

Bent u uitgewandeld in het Drentse natuurgebied Dwingelderveld, dan kunt u in restaurant De Huiskamer terecht voor een borrel en een smakelijke maaltijd. Proef de diverse streekgerechten met eend, hert of mosselen. In de winter kunt u plaatsnemen rondom een knapperende open haard.

Adres: Kerkdijk 2, Ansen 

4. Pannenkoekenschip

Een uitje met kinderen is niet af zonder een pannenkoek. En waar smaken ze lekkerder dan op een echt pannenkoekenschip met uitzicht uit de patrijspoorten. Natuurlijk staan de klassiekers met kaas en spek op de kaart. Maar wat dacht u van kip piri piri, zalm en asperges of een pizza pannenkoek? Naast pannenkoeken kunt u hier ook burgers en salades bestellen.

Adres: Vaart Noordzijde 1, Assen 

5. In de Goede Luim

Lunchtijd! Bestel de uitsmijter ‘Goede luim’, een ‘dikke plak stoet’ of geniet van een speciale koffie. Bent u een dagje aan het shoppen of naar de dierentuin in Emmen geweest? Strijk neer op het ruime terras in het centrum van Emmen. Een ruime kaart vanaf lunch tot borreluur.

Adres: Hoofdstraat 40, Emmen 

6. De Jufferen Lunsingh

Restaurant De Jufferen Lunsingh in drie woorden: sjiek, landelijk en ‘home made’. Zo is er een eigen kruidentuin, moestuin, boomgaard met oude fruitrassen, bessentuin en zelfs eigen vee. Vis en ham zijn zelf gerookt, het wild is zelf geslacht. Hier móet u gewoon eens komen (fijn)proeven.

Adres: Hoofdweg 13, Westervelde 

7. Vlint 21

Dit jonge restaurant voert een moderne kaart met vis, vlees en vegan opties. Op een prima locatie in Borger, een van de beste plekken om kennis te maken met de hunebedden en de oeroude Drentse geschiedenis. Bonus: een groot terras, bar en hotel.

Adres: Hoofdstraat 21, Borger

Vond je dit interessant? Ontdek meer