© Gouwenaar via Wikimedia Commons
Categorie:Drenthe

Kamp Westerbork

Westerbork was tijdens de Tweede Wereldoorlog een internerings- en transportkamp. Ruim 100.000 Nederlandse joden en Roma werden hier verzameld voor “doorvoer” naar andere concentratiekampen.  Tegenwoordig vindt u er een museum en een aantal monumenten ter herdenking van diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog getransporteerd en gedood werden. 

  • Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ruim 100.000 Nederlandse joden en zigeuners hier verzameld voor transport naar andere concentratiekampen.
  • Bezoek het herdenkingscentrum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp.
  • Sta stil bij de verhalen van de mensen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd.
Adres:
Oosthalen 8
9414TG Hooghalen
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Herinneringscentrum Kamp Westerbork 

Herinneringscentrum Kamp Westerbork bevat een museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. De verhalen van de overlevende worden verteld door middel van foto's, documenten, tekeningen, schilderijen, beelden, landkaarten en andere objecten uit Westerbork.  

Duistere geschiedenis 

Het terrein, het museum en de monumenten worden door een educatief wandelpad van drie kilometer met elkaar verbonden. Zo komt u al rondwandelend meer te weten over het duistere verleden van Kamp Westerbork. Het Herinneringscentrum is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het voormalige terrein van het kamp zelf kan echter alleen lopend, fietsend of met de shuttlebus worden bereikt vanaf het Herinneringscentrum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer