© Marinaparcs Almere Muiderzand
Categorie:Flevoland

5x slapen aan en op het water in Flevoland

Overnacht direct aan het IJsselmeer of zelfs in de haven óp het water. Hier slaapt u zacht op de deining van de golfjes. Of wilt u liever wakker worden op het strand? Ook dat kan in Flevoland. Bekijk de vijf topplekken in de omgeving van Almere, Lelystad en Urk.

  • Ontwaak met een schitterend uitzicht over het IJsselmeer.
  • Geniet op een unieke plek te midden van de schepen in de haven.
  • Kies voor een comfortabel boothuisje of een romantische safaritent aan het strand.

Onze 5 tips om te ontwaken met uitzicht op het water:

1. B&B Zicht op Zee

De inwoners van Urk leven al eeuwenlang van de visserij op het IJsselmeer. In B&B Zicht op Zee wordt u gastvrij ontvangen en verblijft u in de haven. U heeft direct uitzicht op de vissersboten en traditionele schepen. Geniet van het schouwspel van bedrijvigheid en van de ondergaande zon boven het IJsselmeer.

Adres: Wijk 1-32, Urk

2. Hotel De lange Jammer

In het eeuwenoude pand is een modern driesterrenhotel gevestigd, gelegen aan Lelystad-haven. De Lange Jammer heeft een intieme uitstraling, met verschillende kleine huisjes met eigen kamers. Komt u terug van een dagje fietsen of shoppen, dan is het heerlijk ontspannen in de avondzon op het grasveld en in de tuin.  

Adres: Pioniersstraat 15, Lelystad

3. Marinaparcs Almere Muiderzand

De drijvende ‘Waterbubbels’ zijn basic ingericht en hebben een heerlijk zacht bed. De deining van het water en het ontwaken tussen de jachten aan de steiger is wat deze overnachting bijzonder maakt. Slaapt u liever op de wal? Verblijf in een safaritent aan het strand en laat de vogeltjes u ’s ochtends wakker fluiten.

Adres: IJmeerdijk 4, Almere

4. Hajé Hotel-Restaurant de Aalscholver

Dit hotel en restaurant ligt aan de Rijkssnelweg A6 tussen Almere en Lelystad. Overnacht in de unieke hotelark óp het water. Geniet op uw veranda van een prachtig uitzicht over de omliggende natuurgebieden. Ook een prima startpunt voor wandel- en fietspaden door de natuur.

Adres: Rijksweg A6, parkeerplaats de Aalscholver 2, Lelystad

5. Boothuisje Marina Eemhof

Slapen op een boot met het comfort van een appartement! In het boothuisje voor 6 personen treft u alles voor een aangenaam verblijf. Er is zelfs gedacht aan een houtkachel, vaatwasser en oven. U verblijft op bijna het zuidelijkste puntje van Flevoland in de haven ‘Marina Eemhof’.

Adres: Slingerweg 9, Zeewolde

Vond je dit interessant? Ontdek meer